de Victor Grigore, Webphoto.ro

Lacul Siriu, cu o lungime de 11,5 km, a apărut în 1982, ca urmare a construcției barajului cu același nume și a hidrocentralei Nehoiașu. Barajul leaga munții Siriu și Podu Calului. Din păcate, ca și alte locuri cu peisaj încântător, zona nu este exploatată din punct de vedere turistic, dar poate fi admirată din drumul național 10, care merge pe lângă lac și care cuprinde și câteva viaducte.

siriu

A existat o tentativă de construire a unei stațiuni, Băile Siriului, care să folosească și apele minerale care izvorăsc din munte, dar inițiativa nu a avut succes.
Un alt punct turistic este Tabăra Harțagu, de pe malul lacului Siriu, de unde pleacă trasee turistice către Muntele Siru, Munții Vrancei, Penteleu și Podu Calului. La o altitudine de 1557 m există și un lac natural, apărut în urma topirii ghețarilor, lacul Vulturilor.

lacul siriu

În câteva arealuri restrânse din Munții Buzău trăiesc și exemplare de capre negre. Localitatea cea mai apropiată care a valorificat potențialul turisic al zonei e Nehoiu, puțin mai la sud, din care se pot face excursii pe munții din apropiere: Monteoru, Răstoaca și Cățiașu.

siriu buzau

Pe un drum forestier de doi kilometri se poate urca la frumoasa cascadă Pruncea.

buzau

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (3 votes cast)
Lacul Siriu din județul Buzău, o frumusețe neexploatată, 10.0 out of 10 based on 3 ratings

Multimedia

Benone Sinulescu e cea mai cunoscută personalitate originară din localitatea Siriu, județul Buzău. După celebrul său cântec Cât e Siriul de mare a fost denumit și un festival folcloric anual care are loc în zonă.

Cât e Siriul de Mare,
N-are drumuri mergătoare,
Hai Buzău, Buzău,
N-are drumuri mergătoare,
Numai apă curgătoare,
Hai Buzău, Buzău.

Apa curge printre dealuri,
Dorul mândrii-l duce-n valuri,
Hai Buzău, Buzău.
Du, Buzău, și al meu dor,
La mândruța în pridvor,
Hai Buzău, Buzău.

Și îl lasă în grădină,
Că mândra cu el se-alină,
Hai Buzău, Buzău.
Și îl lasă în cerdac,
Mândruței să-i fiu pe plac.
Hai Buzău, Buzău.

Mai multe articole din secțiunea Destinatii
Meniu
Facebook
Alte pagini
Imagini

Mai multe fotografii pe aceasta tema gasiti in urmatoarea

galerie de imagini

Imaginile pot fi descarcate si folosite pe orice site, fara notificarea prealabila a autorului, dar cu mentionarea sursei.

Harta

Pentru a ajunge mai ușor la acest obiectiv turistic, aveți mai jos o hartă.

Localitatea Siriu se află la aproximativ 80 km de Brașov, pe DN 10, care leagă Brașovul de Buzău și la 160 km de București.

Harta
Links