de Victor Grigore, Webphoto.ro

În funcţie de cât de mare consideri că ar trebui să fie o bucată de uscat, pentru a trece de la statutul de stâncă la cel de insulă, Grecia are între o mie şi şase mii de insule, dintre care peste două sute sunt suficient de mari pentru a fi locuite. Unele dintre acestea sunt mari atracţii turistice şi o bogăţie pentru Elada.

igumenita

Creta e cea mai mare insulă din Grecia, cu o populaţie de peste 600.000. Capitala ei, Heraklion, e şi cel mai mare oraş insular. Atracţiile Cretei includ Cheile Samaria, vechiul Knossos, acvariul AquaWorld şi laguna Balos.

stanca

Corfu, din Marea Egee, e una dintre cele mai populare şi mai luxoase insule din Grecia, cu plaje pitoreşti ca Paleokastriţa şi Glyfada.

steagul greciei

Lesbos şi Rodos sunt insule mitice, unde poţi vedea câteva monumente antice, datând din perioada greacă şi romană, inclusiv apeducte, terme şi acropole.

insulita

Foarte populară în rândul turiştilor, pentru apele sale albastre transparente, este şi Zakintos, aflată în Marea Ionică.

siaj

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)

Mai multe articole din secțiunea Destinatii
Meniu
Alte pagini
Imagini

Mai multe fotografii pe aceasta tema gasiti in urmatoarea

galerie de imagini

Imaginile pot fi descarcate si folosite pe orice site, fara notificarea prealabila a autorului, dar cu mentionarea sursei.

Links