Statui de ceară ale unor personalităţi memorabile: sfântul, geniul şi bufonul

de Victor Grigore, Webphoto.ro

Nu atat de faimos ca Madame Tussauds, muzeul figurilor de ceara din Roma (Museo delle Cere) detine cateva exponate interesante, dintre care puteti vedea aici doar cateva.

Francisc de Assisi: e fondatorul ordinului Franciscan, o comunitate numeroasa de calugari, care urmeaza stilul de viata auster al sfantului italian. Sf Francisc a renuntat la ce trebuia sa fie o viata de negustor de textile, pentru a trai intr-o saracie stricta si in folosul celorlalti. Mantia maro, legata cu o funie la mijloc si sandalele au devenit insemnele exterioare distinctive ale acestui ordin catolic, care a primit si binecuvantarea Papei. Dupa esecul cruciadelor, franciscanilor li s-a incredintat pastrarea locurilor sfinte de la Ierusalim, in numele Bisericii Catolice.

francisc assisi albert einstein

Albert Einstein: legendarul om de stiinta a devenit personificarea geniului dupa ce a publicat Teoria Relativitatii. Descoperirea care i-a adus Premiul Nobel pentru Fizica in 1921 a fost o lege a efectului fotoelectric, folosit astazi de camerele foto si video. Einstein s-a nascut intr-o familie de evrei germani si nu invatat sa vorbeasca pana la varsta de 4 ani. Era deja o celebritate mondiala cand a fost nevoit sa emigreze in Statele Unite dupa ascensiunea la putere a lui Adolf Hitler, in 1939. Scrisoara deschisa, in care il avertiza pe presedintele american Franklin Delano Roosevelt asupra ambitiilor nucleare ale nazistilor, e considerata printre elementele determinante ale accelerarii proiectului de descoperire a bombei atomice, desi Einstein insusi nu a lucrat niciodata pentru Proiectul Manhattan. Einstein a refuzat functia de presedinte al nou-infiintatului stat Israel, oferita in 1952 de David Ben Gurion, dar a ramas un suporter al sionismului laburist (socialist). A murit la varsta de 76 de ani. Desi viziunea sa asupra religiei nu era una traditionalista, Einstein era convins ca Dumnezeu se manifesta prin armonia unei lumi guvernate de misterioasele Sale legi, descoperite intr-o masura infima prin intermediul stiintei.

albert einstein charlie chaplin

Charlie Chaplin e considerat de multi cel mai important comic din istoria cinematografului. Personajul sau, Vagabondul, cu palaria rotunda, costumul negru si pantofii ca de clown, a ajuns sa fie identificat cu actorul insusi. Acest destin de vagabond a trebuit sa fie depasit de Chaplin insusi, nascut in Anglia, intr-o familie de cantareti de vodevil, rapid destramata. Originile mamei sale, fac din Chaplin si cel mai faimos tigan din toate timpurile, o mostenire de care era destul de mandru, de altfel. Charlie Chaplin a cunoscut succesul lucrand in America, in special in epoca filmului mut. Charlot a continuat sa faca acest gen de filme ani buni si dupa ce tehnologia filmului vorbit se raspandise, ajungand la audiente foarte diverse de pe intreg mapamondul, gratie expresivitatii sale mimico-gestuale. Capodopere ca “Goana dupa aur”, “O viata de caine”, “Timpuri noi”, “Luminile orasului” sunt o combinatie de gaguri si sentimentalism, jucate si regizate de Chaplin dupa duble interminabile ale unor dintre scene. Primul film cu sonor al lui Charlie Chaplin a fost “Dictatorul”, filmat in timpul celui de-al doilea razboi mondial, si in care Chaplin face o satira amzanta si severa a lui Hitler, cu faimoasa mustacioara pe care o folosise si atunci cand juca Vagabondul. In timpul celor 88 de ani de viata, Chaplin, care a primit 3 Oscaruri, a avut o cariera de 75 de ani si a avut nu mai putin de 11 copii, cu femei diferite.

Mai multe despre: Destinatii
Meniu
Facebook/WebPhoto.ro
Alte pagini
  • Jooble
    locuri de munca pentru fotografi
  • Evadare
    blog scapat de sub control
  • Craciun fericit .ro
    Cel mai bun organizator de petreceri de Craciun soseste cu reni adevarati
  • Astro foto
    Site specializat in fotografia astronomica si vanatoarea de eclipse
Imagini

Mai multe fotografii pe aceasta tema gasiti in urmatoarea

galerie de imagini

Imaginile pot fi descarcate si folosite pe orice site, fara notificarea prealabila a autorului, dar cu mentionarea sursei.

ro