de Victor Grigore, Webphoto.ro

Nessebar e unul din cele mai vechi oraşe din Europa, cu dovezi de existenţă încă din secolul 6, înainte de Hristos. Arată ca o mică insulă, dar o limbă de pământ îngustă cât o şosea leagă acest loc de staţiunea Sunny Beach. Din Nessebar ai o vedere superbă de ansamblu asupra golfului în care e dezvoltată Sunny Beach, cea mai mare staţiune bulgărească de la Marea Neagră, aflată la 35 km de portul internaţional Burgas.

sunny beach

În Evul Mediu, Nessebar va fi arătat probabil ca un munte Athos bulgăresc, cu cele 40 de biserici active ale sale, înghesuite într-un loc atât de mic. Astăzi, cele mai multe nu mai sunt decât ruine, dar mai există câteva care pot fi vizitate, mărturie a artei bizantine. Mica insulă e plină de magazine cu suveniruri şi baruri. Ambarcaţiuni de mici dimensiuni acostează în port, care e spectaculos mai ales după căderea serii, cu viaţă de noapte, muzică şi artişti ambulanţi.

nessebar

Sunny Beach e un exemplu de transformare a unei staţiuni comuniste într-un loc plăcut pentru oricine. Nu doar că hotelurile foarte mari au fost renovate şi folosite inteligent, dar capacitatea s-a extins constant, permiţând acum cazarea a peste 300.000 de turişti. Contractele cu tur-operatorii germani, care vând pachete turistice şi au participat la privatizare, au fost determinante pentru acest succes.

hotel bulgaria

Iar distracţiile sunt numeroase zi şi noapte: două parcuri acvatice, parcuri de distracţie, o plajă foarte mare (8 km), cu nisip fin, cluburi şi restaurante cu program de seară. Numele Plajei Însorite vine de la orientarea către Răsărit a golfului circular, care beneficiază de o climă mediteraneană la Marea Neagră.

suveniruri

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 9.0/10 (2 votes cast)

Mai multe articole din secțiunea Destinatii
Meniu
Alte pagini
Imagini

Mai multe fotografii pe aceasta tema gasiti in urmatoarea

galerie de imagini

Imaginile pot fi descarcate si folosite pe orice site, fara notificarea prealabila a autorului, dar cu mentionarea sursei.

Links