De pe drumul național dintre Brașov și Sighișoara se văd din mașină două monumente, care amintesc bogata istorie medievală a Transilvaniei. Primul e cetatea țărănească de la Rupea, așezată pe un deal, iar altul e turnul cu ceas din Saschiz. Acesta din urmă e copia turnului cu ceas din Sighișoara, care apare în orice vedere din orașul natal al lui Vlad Țepeș. Turnul ne permite chiar să vedem cu arăta cel din Sighișoara înaintea unei restaurări de după un incendiu. Acum turnul cu bază pătrată e inclus în biserica fortificată, ridicată în ultimul deceniu al secolului al XV-lea.
Ambele construcții au sisteme de apărare solide, guri de tragere, drumuri de strajă și ziduri foarte groase din piatră.
Biserica are hramul Sfântul Ștefan și a fost catolică înainte de Reforma lui Luther, devenind evanghelică după trecerea la protestantism a comunității săsești, care a și construit-o.
Aceasta este doar una din numeroasele biserici fortificate ale sașilor din Transilvania, cea mai populară fiind cea de la Prejmer, la circa 30 km de Brașov.

saschiz tricolor turn sasesc

nava gotica

interior biserica gotic

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)

Mai multe articole din sectiunea Diverse
Meniu
Alte pagini
Imagini

Mai multe fotografii pe aceasta tema gasiti in urmatoarea

galerie de imagini

Imaginile pot fi descarcate si folosite pe orice site, fara notificarea prealabila a autorului, dar cu mentionarea sursei.

Links