Cu toții știm povestea Cenușăresei, basmul popular cules de Frații Grimm (faimoși și pentru “Albă ca Zăpada”, “Frumoasa din Pădurea Adormită”, “Hansel și Gretel”), dar și de Charles Perrault (cunoscut pentru “Scufita Roșie”, “Tom Degețel”, “Barbă Albastră”, “Motanul Încălțat”), dar povestea pare că nu încetează să îi captiveze pe cei mici. La fel s-a întâmplat și la spectacolul de la Teatrul Ion Creangă.

teatru de copii

Cenușăreasa era fiica cea mică a unui om care se recăsătorise și care era urgisită de mama ei vitregă și de cele doua fiice ale sale. Cenușăreasa făcea toate treburile din casă și stătea cea mai mare parte a timpului lângă foc, de unde și porecla pe care surorile i-o dăduseră.

cenusareasa printesa

O zână o ajută pe Cenușăreasa să participe la un bal dat de prințul care își caută soție. La miezul nopții vraja se rupe și prințul nu mai rămâne decât cu un pantof de la frumoasa cu care dansase toată seara. Așa că dă sfoară în țară pentru a o afla pe cea căreia pantoful i s-ar potrivi. Povestea are un final fericit, Cenușăreasa se mărită cu prințul și se împacă cu surorile ei răutăcioase, care se mărită la rândul lor cu doi curteni.

printul

basm

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Cenușăreasa, povestea transformării într-o prințesă, 10.0 out of 10 based on 1 rating

Mai multe articole din sectiunea Eveniment
Meniu
Facebook
Alte pagini
Imagini

Mai multe fotografii pe aceasta tema gasiti in urmatoarea

galerie de imagini

Imaginile pot fi descarcate si folosite pe orice site, fara notificarea prealabila a autorului, dar cu mentionarea sursei.

Links