Cetățuia de strajă a Brașovului, veghind peste centrul orașului

de Victor Grigore, Webphoto.ro

Această fortificație se găsește în afara zidurilor de apărare ale orașului vechi, dar e acum chiar în centrul marii țesături urbane care e Brașovul. Se poate ajunge foarte simplu la ea cu mașina, de pe drumul principal spre capitală, Calea București, continuând pe bulevardul Iuliu Maniu și apoi urmând indicatoarele pe străduțele ce urcă dealul Straja până la cetate.

cetatuie straja

Cetățuia avea o așezare strategică, pentru a observa și încetini avansarea invadatorilos spre cetatea propriu-zisă, care era Brașovul. E cunoscută sub numele de Cetatea de Strajă sau Cetățuia. Punctul e și acum unul cu bună așezare, care oferă vederi excelente spre centrul orașului, orașul vechi și muntele Tâmpa.

brasov orasul vechi

Pentru moment, cetățuia e puțin neglijată, chiar dacă drumul până la ea e în perfectă stare. Autoritățile iau în calcul privatizarea obiectivului, pentru a-i pune mai bine în valoare importantul potențial turistic. Citadela e un exemplu valoros de arhitectură medievală de secol XV, cu bastioane, ziduri intimidante de apărare și poți masive din lemn.

cetate brasov

fortareata brasov

Mai multe despre: Destinatii
Meniu
Facebook/WebPhoto.ro
Alte pagini
 • Jooble
  locuri de munca pentru fotografi
 • Evadare
  blog scapat de sub control
 • Craciun fericit .ro
  Cel mai bun organizator de petreceri de Craciun soseste cu reni adevarati
 • Astro foto
  Site specializat in fotografia astronomica si vanatoarea de eclipse
Imagini

Mai multe fotografii pe aceasta tema gasiti in urmatoarea

galerie de imagini

Imaginile pot fi descarcate si folosite pe orice site, fara notificarea prealabila a autorului, dar cu mentionarea sursei.

ro