Într-o zi oarecare din secolul XVIII, un toreador a hotărât că nu se va mai lupta cu taurul de pe șaua unui cal, ca toți ceilalți, ci va coborî la nivelul fiorosului animal, apărat doar de o bucată de cârpă trandafirie. S-a întâmplat aici, la Ronda, într-o arenă rotundă, care e acum Muzeul Coridei, iar neobișnuitul act de curaj al toreadorului a devenit una din tradițiile naționale ale Spaniei.
Astăzi, corida a fost interzisă în cele mai multe orașe, ca un act de cruzime, dar turiștii încă se pot fotografia cu statuia din bronz a taurului din fața arenei, sau să își cumpere suveniruri inofensive cu acest sport.
Ronda se află în sudul Spaniei, nu departe de Malaga, iar dacă o veți include în traseu nu veți regreta. Podul Nou (Puente Nuevo), care traversează defileul abrupt creat de râul Guadalevin, are 120 de metri înălțime și oferă priveliști spectaculoase.
Podul nu e atât de nou pe cât i-o spune numele, are deja mai mult de două secole, dar încă păstrează stilul rotunjit al arcului bizantin. Împăratul Iustinian reușise pentru scurtă vreme să realipească peninsula Iberică la Imperiul Roman de Răsărit și să ridice câteva construcții, inclusiv un viaduct, care a servit ca model pentru podul actual.
O panoramă frumoasă cu câmpiile și dealurile Andaluziei se deschide de aici, dar casele ridicate chiar pe marginea acestor stânci sunt o priveliște încă și mai spectaculoasă. Casele albe păstrează aspectul satului tradițional andaluz, cu străzi pietruite înguste, unde se fabrică și vinde ceramică pictată, se mănâncă paella și se vând suveniruri.
Există câteva muzee, între care unul dedicat vânătorii și o expoziție despre bandiții din vechime (bandoleros), un fel de haiduci, care au dus „tradiția” jefuitului călare până în Mexic și Vestul Sălbatic american.
Nu departe de pod e o mănăstire cu biserică în stil maur – gotic și o primărie cu ziduri din cărămidă aparentă.
Mai multe despre: Destinatii • Andaluzia • orase • pod • Ronda • Spania • taur
Mai multe fotografii pe aceasta tema gasiti in urmatoarea
Imaginile pot fi descarcate si folosite pe orice site, fara notificarea prealabila a autorului, dar cu mentionarea sursei.