Traseu montan de la Cheile Râșnoavei la Cabana Trei Brazi

de Victor Grigore, Webphoto.ro

De pe popularul drum național DN1, care leagă Brașovul de București, între stațiunile Predeal și Azuga, pe partea dreaptă, venind dinspre Predeal, se deschide DN73, care duce spre orașul Râșnov, cu celebra sa cetate de pe munte. Drumul e bine întreținut, dar trebuie puțină atenție la serpentinele sale în ac de păr. Acest drum vă va duce foarte aproape de Cheile Râșnoavei, până la care mai aveți de mers aproximativ cinci kilometri pe un drum forestier.

cheile rasnoavei

Drumul cu pietriș e uneori folosit de motocicliștii de Enduro, dar poate fi abordat cu puțină răbdare și de automobilele de oraș. În alte zile pe acest drum vă puteți întâlni cu cursanții școlii de călărie Diana, aflată chiar la începutul drumului. De-a lungul râului, care pare prea mic să fi putut străpunge pereți de stâncă atât de înalți sunt mai multe pășuni și pajiști unde se poate campa gratuit.

pensiune rasnov
una dintre pensiunile de pe Valea Râșnoavei

Mai multe pensiuni spațioase au fost construite recent, deci sigur veți găsi camere libere. Pereții de stâncă ai defileului sunt folosiți pentru mai multe sporturi extreme ca alpinism, bungee jumping sau tiroliana, mai ales la final de săptămână.

rau de munte

Dacă nu aveți echipament de alpinism sau nu doriți senzații tari, puteți alege o plimbare mai pașnică în natură. Sunt mai multe trasee marcate, ce pot fi făcute, unele până la Timișul de Sus, Pârâul Rece sau Poiana Brașov. Toate încep de la drumul pietruit amintit, care trece prin cheile din Valea Râșoavei, dar veți fi bucuroși să lăsați în urmă drumul prăfuit pentru aerul pădurii de brad.

poiana rasnoavei alpinism

Un traseu simplu, ce poate fi făcut de toată familia, dus și întors într-o singură zi, e către Poiana Trei Brazi. De la punctul în care părăsiți drumul forestier, urmează o oră, mai probabil două, de urcuș, în funcție și de pregătirea fizică a fiecăruia. Traseul e accesibil fără echipament special, începe cu un urcuș solicitant printre pomi, de aproape o oră, după care urmează și luminișuri în care vă puteți odihni.

poiana trei brazi
Cabana Trei Brazi

Poiana Trei Brazi e un loc popular, accesibil și printr-un drum asfaltat. Camerele cabanei sunt completate de numeroase pensiuni private construite recent. Iarna se organizează sporturi de sezon și tot timpul anului există restaurante deschise pentru turiști.

poiana secuilor
Cabana Poiana Secuilor

La mai puțin de o jumătare de mers, aproape în linie dreaptă se găsește o altă cabană, cea de la Poiana Secuilor, care are și ea pajiști generase și vederi panoramice către crestele Bucegilor. Din spatele cabanei de la Poiana Secuilor începe un alt traseu posibil de întoarcere la Cheile Râșnoavei. Circa o oră de coborât pe o pantă abruptă vă va duce într-un alt drum forestier. Acesta poate fi mai noroios după ploi sau în urma topirii zăpezii, dar într-o jumătate de oră de plimbare lejeră veți fi înapoi la drumul forestier, care merge în Cheile Râșnoavei.

brazi bucegi

Mai multe despre: Destinatii
Meniu
Facebook/WebPhoto.ro
Alte pagini
  • Jooble
    locuri de munca pentru fotografi
  • Evadare
    blog scapat de sub control
  • Craciun fericit .ro
    Cel mai bun organizator de petreceri de Craciun soseste cu reni adevarati
  • Astro foto
    Site specializat in fotografia astronomica si vanatoarea de eclipse
Imagini

Mai multe fotografii pe aceasta tema gasiti in urmatoarea

galerie de imagini

Imaginile pot fi descarcate si folosite pe orice site, fara notificarea prealabila a autorului, dar cu mentionarea sursei.

ro