en
ro

Peisaje din Măneciu și Cheia. Traseul alternativ dintre Ploiești și Brașov

de Victor Grigore, Webphoto.ro

În lipsa unei autostrăzi, care să străpungă Carpații, Valea Prahovei rămâne drumul cel mai scurt și mai ușor de parcurs între Brașov și Ploiești. Dar, dacă doriți o schimbare de decor și peisaje naturale ceva mai frumoase, decât pe bătrânul drum spre munte al bucureștenilor, puteți încerca drumul prin Vălenii de Munte. Pe lângă orașul faimos pentru casa memorială a lui Nicolae Iorga, pe acest traseu puteți vedea și cele două orașe cu mare dezvoltare turistică, Măneciu și Cheia.
Două atracții spirituale majore se află în Cheia, mănăstirile Suzana și Cheia, cu o veche tradiție monahală. La poalele acestor munți și de-a lungul pârâurilor, ce coboară dinspre creste s-au dezvoltat nenumărate pensiuni și mici hoteluri, care încearcă să concureze prin liniște aglomerația de pe Valea Prahovei.
Traseul pe DN 1A e puțin mai dificil, în special pe sectorul de serpentine de după orașul Cheia, în direcția Brașov, prin Săcele. Dar efortul e compensat pe deplin de peisajul natural foarte plăcut, cu vederi panoramice asupra lacului de acumulare Măneciu și păduri umbroase, prin care șoseaua urcă pieptiș.

Mai multe despre: Diverse
Meniu
Facebook/WebPhoto.ro
Alte pagini
 • Jooble
  locuri de munca pentru fotografi
 • Evadare
  blog scapat de sub control
 • Craciun fericit .ro
  Cel mai bun organizator de petreceri de Craciun soseste cu reni adevarati
 • Astro foto
  Site specializat in fotografia astronomica si vanatoarea de eclipse