ro

6000 de persoane au petrecut o seară la Opera din București

de Victor Grigore, Webphoto.ro

Noua stagiune a fost deschisă în prima zi de toamnă, prin deja tradiționalul concert în aer liber, prin care Opera bucureșteană își îmbie spectatorii. Nu a fost tocmai „o noapte la operă”, dar o seară frumoasă și senină, prelungită până după lăsarea întunericului. Concertul a avut loc pe peluza din fața Operei Naționale, iar auditoriul a depășit cu mult numărul de scaune din plastic, pregătite pentru invitați, astfel că bucureștenii s-au așezat în tăcere pe iarba din jurul statuii lui George Enescu, pentru a asculta fragmente lirice celebre.

george enescu

Orchestra Operei Naționale a fost condusă de dirijorul Tiberiu Soare, directorul instituției, iar prezentatori au fost balerina Monica Petrică și tenorul Vlad Miriță. Corul, care a dat grandoare interpretării, a fost condus de maestrul Stelian Olariu.

tiberiu soare

Soliștii care au urcat pe scenă au fost: Adriana Dumitriu, Ionuț Hotea, Iordache Basalic, Andrada Ioana Roșu, Marcel Roșca, Cristian Mogoșan, Emanuela Pascu, Ionuț Pascu și Andreea Iftimescu.

noapte opera artificii

Programul a inclus arii faimoase ca: Bachanalele din Samson și Dalila de Camille Saint Saens, Corul Soldaților din Faust de Charles Gounod, Te Deum din Tosca de Giacomo Puccini, Corul marinarilor din Olandezul zburător de Richard Wagner, Habanera din opera Carmen de Georges Bizet, Regina Coeli din Cavalleria rusticană de Pietro Mascagni, Marșul triumfal din Aida de Giuseppe Verdi, Aria lui Don Carlo din opera Ermani de Giuseppe Verdi, Corul țiganilor din Trubadurul de Giuseppe Verdi, Corul sclavilor din Nabucco de Giuseppe Verdi și Finalul din Turandot de Giaccomo Puccini.

opera nationala

Dat fiind că principalul scop al evenimentului era popularizarea genului liric și deschiderea spre noi generații de public, Verdi a fost compozitorul cel mai folosit, întrucât compozitorul italian e foarte bine primit de auditoiul latin și de marele public, pentru pasajele sale ritmate și melodioase. Spectacolul s-a încheiat cu un mic foc de artificii, după ce marele Final a încântat spectatorii.

prezentatori

Mai multe despre: Reportaj
Meniu
Facebook/WebPhoto.ro
Alte pagini
  • Jooble
    locuri de munca pentru fotografi
  • Evadare
    blog scapat de sub control
  • Craciun fericit .ro
    Cel mai bun organizator de petreceri de Craciun soseste cu reni adevarati
  • Astro foto
    Site specializat in fotografia astronomica si vanatoarea de eclipse
Imagini

Mai multe fotografii pe aceasta tema gasiti in urmatoarea

galerie de imagini

Imaginile pot fi descarcate si folosite pe orice site, fara notificarea prealabila a autorului, dar cu mentionarea sursei.