Castelul lui Vlad Ţepeş din Bucureşti

de Victor Grigore, Webphoto.ro

Cea mai vestită personalitate istorică a românilor, Vlad Ţepeş, a fost foarte legat de Bucureşti, oraş atestat documentar pentru prima dată chiar în timpul domniei sale, în 1459. Legendarul domnitor e asociat de obicei cu Transilvania, fiind născut la Sighişoara, dar a domnit în regiunea de la sud, Ţara Românească. Mai multe castele, dintre care Castelul Bran e cel mai faimos, atrag turiştii cu legenda lui Dracula, deşi nu prea există dovezi care să îl asocieze pe domnitor cu respectivele locuri.

poenari

În 1906, o replică a unei cetăţi autentice a lui Vlad Ţepeş (Cetatea Poienari) a fost ridicată în Bucureşti, cu ocazia unei expoziţii naţionale, care sărbătorea 40 de ani de domnie a lui Carol I. Destinaţia acestei imitaţii foarte convingătoare era una destul de umilă, fortăreaţa fiind un rezervor de apă. Arhitecţii monumentului au fost Ştefan Burcuş şi Victor Stephanescu. Turnul are 32 m înălţime şi un diametru de 9 m.

turn castel tepes

Castelul lui Vlad Ţepeş se află în Parcul Carol, acum fiind şi sediul Oficiului National pentru Cultul Eroilor, instituţia care administrează monumentele şi cimitirele militare. În acelaşi parc, nu departe de castel, se află şi Mormantul Ostaşului Necunoscut, o flacără care comemorează eroii din primul şi al doilea război mondial. Peisajul e dominat de mausoleul din marmură roşie în care erau ingropaţi cândva liderii comunişti. Platoul e folosit la ocazii festive pentru mici parade şi demonstraţii militare.

donjon

baionete

Mai multe despre: Destinatii
Meniu
Facebook/WebPhoto.ro
Alte pagini
  • Jooble
    locuri de munca pentru fotografi
  • Evadare
    blog scapat de sub control
  • Craciun fericit .ro
    Cel mai bun organizator de petreceri de Craciun soseste cu reni adevarati
  • Astro foto
    Site specializat in fotografia astronomica si vanatoarea de eclipse
en