Cealaltă catedrală a Barcelonei

de Victor Grigore, Webphoto.ro

Deși are șase secole vechime și e încă sediul episcopiei catolice locale, cu siguranță nu aceasta e prima care îți vine în minte când auzi expresia „catedrala Barcelonei”. Și asta, desigur, datorită faimei mondiale atinse de capodopera lui Gaudi, Sagrada Familia.

catedrala spaniola bolta gotica

Cele două biserici nu sunt foarte departe una de alta, peste Avenida Diagonal, unul din cele mai importante bulevarde din oraș. Catedrala e un exemplu tipic de gotic spaniol, cu multe asemănări cu catedrala din Sevilia. Cele mai valoroase elemente de arhitectură ale sale – portalurile monumentale și arcadele ogivale – sunt și ele asemănătoare cu ale „surorii” sale mai mari din Andaluzia.

coloane gotice

Catedrala Sfintei Cruci și a Sfintei Eulalia respectă tradiția multor lăcașuri spirituale, de a fi construite pe locul unor temple precedente. În acest caz, evoluția începe cu o biserică în stil romanic din 1298.

fatada gotica

Fațada gotică masivă, lată de 40 m, pe care o vedem astăzi, e mult mai recentă, de la începutul secolului XX. Domul înalt de 70 m e opera arhitectului August Font i Carreras. Catedrala are 17 capele, o curte interioară (patio) și o criptă spectaculoasă a sfintei Eulalia.

triforium vitraliu

Mai multe despre: Destinatii
Meniu
Facebook/WebPhoto.ro
Alte pagini
 • Jooble
  locuri de munca pentru fotografi
 • Evadare
  blog scapat de sub control
 • Craciun fericit .ro
  Cel mai bun organizator de petreceri de Craciun soseste cu reni adevarati
 • Astro foto
  Site specializat in fotografia astronomica si vanatoarea de eclipse
en
ro