Spectaculosul turn Agbar, noua clădire care domină Barcelona

de Victor Grigore, Webphoto.ro

Într-un oraș al arhitecturii ca Barcelona e greu să acaparezi atenția, dar turnul Agbar reușește să întoarcă privirile spre el. E cea mai impresionantă clădire pe care o vezi când aterizezi cu avionul, sau când te apropii cu o navă de croazieră și e vizibil din multe locuri din oraș, grație bulevardelor largi, care nu blochează priveliștea.

arhitectura moderna

Clădirea de birouri are 144 m înălțime, e din beton și oțel, acoperită cu sticlă, care face un adevărat spectacol pe timpul serii, cu proiecțiile roșii și albastre. Turnul are 38 de etaje, cuprinzând circa 30.000 de birouri. Cele mai multe aparțin companiei de apă Agbar.

În prezent domină conturul aerian al metropolei, care a făcut din modernism propriul ei stil. E dificil să concurezi ca simbol cu Sagrada Familia, catedrala ce se construiește de sute de ani, sau cu alte opere ale lui Gaudi și ale urmașilor săi, dar turnul e ca o torpilă sau ca un glonț, care și-a făcut intrarea intempestiv în peisajul barcelonez.

turn agbar zgarie nor agbar

Forma i-a adus și câteva porecle ironice, ca „supozitorul” și altele care trimit la forma sa falică. Dar turiștii ard de nerăbdare să îi facă o poză, mai cu seamă după lăsarea serii, când luminile de la cele 4.500 de ferestre se aprind cu tot atâtea leduri pentru show. În mod surprinzător, nu aceasta e cea mai mare clădire din Barcelona, fiind depășită de două blocuri situate lângă plajă, dar forma neconvențională ajută turnul Agbar să atragă toată atenția asupra sa.

Mai multe despre: Destinatii
Meniu
Facebook/WebPhoto.ro
Alte pagini
 • Jooble
  locuri de munca pentru fotografi
 • Evadare
  blog scapat de sub control
 • Craciun fericit .ro
  Cel mai bun organizator de petreceri de Craciun soseste cu reni adevarati
 • Astro foto
  Site specializat in fotografia astronomica si vanatoarea de eclipse
Imagini

Mai multe fotografii pe aceasta tema gasiti in urmatoarea

galerie de imagini

Imaginile pot fi descarcate si folosite pe orice site, fara notificarea prealabila a autorului, dar cu mentionarea sursei.

ro