ro

Autodesk declară război pirateriei software

de Victor Grigore, Webphoto.ro

Desi rata contrafacerilor software in Romania a scazut cu 3 procente, ea se situeaza inca la 69%.

Una dintre companiile cele mai afectate de copierea ilegala a produselor informatice, Autodesk, a lansat o noua campanie de constientizare a avantajelor utilizarii de soft licentiat, respectiv a pericolelor la care se expun companiile care incalca legea.

”autodesk”/
De la stanga la dreapta: avocat Magda Popescu, reprezentant Business Software Alliance in Romania, procuror Gabriela Ghita, Sef serviciu Sectia de Urmarire Penala si
Criminalistica, Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie a Romaniei, David Palas, Autodesk, Country Sales Manager Cehia si Sud-Estul Europei, Cristian Dumitrescu, presedinte A&C International

Initiativa e justificata de explozia sectorului constructiilor si de perspectivele ulterioare de dezvoltare a acestei activitati, care nu se mai poate desfasura fara software de proiectare. „Proiectele Uniunii Europene pentru o perioada de sapte ani implica un buget de 58 de miliarde de euro pentru Romania. Din aceasta suma, 36 de miliarde reprezinta bugetul de proiecte cu potential de piata pentru proiectarea din domeniul infrastructurii, constructiilor, utilitati, proiectare mecanica s.a,” spune Cristian Dumitrescu, presedinte A&C International, distribuitor autorizat Autodesk.

”david
David Palas, Autodesk, Country Sales Manager Cehia si Sud-Estul Europei

Rata pirateriei software Autodesk este deja cu peste 15 procente mai mare decat rata pirateriei software in Romania. Compania estimeaza ca la fiecare produs informatic vandut exista pe piata 3, pana la 5 copii ilegale.

”magda

In prezent, peste 7.000 de companii utilizeaza software Autodesk legal sau ilegal. Rata pirateriei in Romania e de 69%, in scadere cu trei procente fata de anul trecut, dar e in continuare sub nivelul tarilor intrate in Uniunea Europeana in valul anterior. In Ungaria, contrafacerile se situeaza la 42%, iar in Cehia la 39%.

Campania vizeaza in principal companiile cu activitate de proiectare din domeniul proiectarii mecanice, constructii, arhitectura, cadastru, cartografie. Obiectivele Autodesk sunt reducerea pirateriei pe software de proiectare si a riscului evolutiei pirateriei in contextul exploziei pietei de proiectare locale.

Cele 600 de controale derulate anul trecut de BSA s-au soldat cu 20 de condamnari in instanta, dintre care si o condamnare cu inchisoarea.

Mai multe despre: Reportaj
Meniu
Facebook/WebPhoto.ro
Alte pagini
 • Jooble
  locuri de munca pentru fotografi
 • Evadare
  blog scapat de sub control
 • Craciun fericit .ro
  Cel mai bun organizator de petreceri de Craciun soseste cu reni adevarati
 • Astro foto
  Site specializat in fotografia astronomica si vanatoarea de eclipse
Imagini

Mai multe fotografii pe aceasta tema gasiti in urmatoarea

galerie de imagini

Imaginile pot fi descarcate si folosite pe orice site, fara notificarea prealabila a autorului, dar cu mentionarea sursei.