ro

Intel Xeon 5500, cea mai inovativa generatie de procesoare Intel din ultimii 15 ani

de Victor Grigore, Webphoto.ro

Intel a lansat simultan in Romania si in intreaga lume gama de procesoare Intel Xeon 5500, pentru servere si statii grafice. Serverele din aceasta generatie reprezinta, potrivit companiei, un salt mai important decat cel consemnat de introducerea in urma cu un deceniu si jumatate a procesoarelor Pentium Pro.

”maguay”/

Printre noutatile aduse de noua generatie de servere se numara primul eco-server, devenit posibil datorita capabilitatilor de autoreglare ale consumului de energie inglobate in toate procesoarele Intel Xeon din acesta generatie, precum si primele servere care sunt capabile sa-si creasca performanta peste ratingul de 100% prin tehnologia Intel Turbo Boost Technology.

”intel”/

Prezentarea lansarii in Romania a procesoarelor cu nume de cod Nehalem EP a fost sustinuta de: Pawel Gepner,  Platform Architecture Specialist, Intel EMEA, Irinel Burloiu, Business Development Manager Intel Romania si Catalin Morosanu, Strategic Alliance Manager, Intel EMEA.

”Serverul este o componenta vitala a structurii IT dintr-o companie. Serverele Maguay pe platforma Intel au, pe baza statisticilor noastre, un down-time maxim de 0.01% la nivel de an, ceea ce inseamna mai putin de 3 ore de nefunctionare (2,7 ore) in 3 ani de zile”, a declarat Eduard Pughin, Manager Operational Maguay.

”irinel
Irinel Burloiu, Business Development Manager Intel Romania

Concomitent cu lansarea cipurilor Xeon, au aparut pe piata si primele 100 de aplicatii compatibilizate cu arhitectura acestora. Tehnologia QuickPath permite fiecarui nucleu sa aiba propriul controller integrat de memorie si propria interconectare de mare viteza cu restul componentelor. Aceasta relativa independenta a nucleelor unui procesor le permite sa isi creasca parametrii de functionare in limita generala a sistemului, respectiv sa se opreasca, daca nu exista cerere de procesare. Capacitatile multitasking ale cipurilor Xeon merg pana la procesarea in paralel a 16 fluxuri de date.

”catalin
Catalin Morosanu, Strategic Alliance Manager, Intel EMEA

”Noile procesoare inteligente din seria Intel Xeon 5500 vor oferi o noua perspectiva asupra activitatilor de computing in urmatorii zece ani, atat in domeniul IT&C, cat si in cercetarea stiintifica”, a declarat Irinel Burloiu, Business Development Manager, Intel.

”public”/

Raspunzand celor patru puncte esentiale de interes pentru o companie care investeste in infrastructura IT: costul de achizitie, costul de operare, consumul de energie si performanta, Maguay, compania care aduce in Romania procesoarele Intel, a adus pana acum in Romania: primul procesor Intel Pentium 4, primul procesor Intel Pentium 3 Xeon, primul procesor Intel Itanium 2 pe 64 de biti,  primele Dual Core si Core 2 Duo, respectiv prima platforma Intel Centrino 2, integrata pe un notebook eXpertBook.

”Pawel

Pe plan mondial, exista aproximativ 30 milioane de servere cu arhitectura Intel, dintre care 40% sunt single core si tot atatea dual core. Potrivit companiei, trecerea de la un server single-core, la unul din generatia Xeon 5500 inseamna o crestere de noua ori a performantelor obtinute. Chipul a fost deja adoptat de producatori si comercianti ca Microsoft, Apple, Lenovo, Dell, HP, NEC si Sun Microsystems.

”laptopuri”/

Mai multe despre: Reportaj
Meniu
Facebook/WebPhoto.ro
Alte pagini
 • Jooble
  locuri de munca pentru fotografi
 • Evadare
  blog scapat de sub control
 • Craciun fericit .ro
  Cel mai bun organizator de petreceri de Craciun soseste cu reni adevarati
 • Astro foto
  Site specializat in fotografia astronomica si vanatoarea de eclipse
Imagini

Mai multe fotografii pe aceasta tema gasiti in urmatoarea

galerie de imagini

Imaginile pot fi descarcate si folosite pe orice site, fara notificarea prealabila a autorului, dar cu mentionarea sursei.