ro

Moș Crăciun a venit de la Polul Nord să ne spună o poveste în seara de Moș Ajun

de Victor Grigore, Webphoto.ro

Desi e nespus de batran, Mos Craciun reuseste nu se stie cum sa fie prezent in casele tuturor copiilor cuminti in noaptea de Ajun. Ca sa imparta darurile nevazut si neauzit, mosul stie din timp ce isi doreste fiecare, dar si ce merita, pentru ca la el ajung nu doar scrisorile expediate catre adresa lui din Laponia, dar si vestile despre poznele si nastrusniciile celor care il asteapta. Dar foarte rar il lasa inima sa vina cu o nuielusa in loc de o masinuta sau de un ursulet. Toiagul cu care il vedeti inarmat il tine doar ca sa se sprijine cand cara in spate sacul doldora de cadouri.

informator

Dar unde sta Mos Craciun in restul anului? Si cum sa-i dai de urma cand nici macar zapada nu e sa ii vezi urmele bocancilor in jurul hornului? Pentru a-l dibui am avut ajutorul prietenilor de la www.craciun-fericit.ro, cei care il aduc in Romania de peste zece ani si nu discret si nevazut ci cu un intreg spectacol greu de uitat.

miaunel

Personajul acesta de poveste aproape a acaparat sarbatoarea Nasterii Domnului, transformata intr-o serbare consumerista a cadourilor. Totusi, inainte de aceasta secularizare galopanta, el era legat in mai mare masura de miracolul petrecut acum doua mii de ani la Betleem. Unele legende il identifica cu proprietarul casei in grajdul careia au fost adapostiti Iosif si Maria, un batran la inceput hain, care se caieste pentru purtarea lui impartind daruri. Aceasta darnicie a lui e imprumutata de la un alt personaj devenit legendar, Mos Nicolae, brodat de imaginatia populara pornind de la viata Sfantului Ierarh Nicolae, teologul recunoscut pentru generozitatea sa.

sania reni

E vorba, de aceasta data de o persoana cat se poate de reala, a carei existenta e atestata in vremea imparatului roman Diocletian. Ca teolog, Sfantul Nicolae a participat chiar si la sinodul de la Nicea, in cadrul caruia a fost elaborat textul Crezului marturisit si astazi cu foarte mici variatii de credinciosii ortodocsi si catolici din intreaga lume.

catelus

Cu timpul, personajul Mos Craciun a fost imbogatit cu o sumedenie de legende scandinave, doar locuinta lui s-a mutat undeva foarte aproape de Polul Nord, in indepartata Laponie, nu? Astfel, mosul a ajuns sa fie inconjurat de spiridusi pusi pe sotii in costume verzi si cu urechile lungite de la atatea ori de cate au fost trasi de ele de temperamentalul lor patron.

petrecere

Dar cei mai spectaculosi insotitori ai lui Mos Craciun sunt renii fermecati, cu care s-au obisnuit si romanii in ultima vreme. Perechea de reni, Rudolph si Blitzen, face senzatie de fiecare data cand isi face aparitia tragand sania cea rosie cu mosul si Craciunita. Nu doar copiii, dar si parintii se inghesuie sa ii filmeze sau sa le faca macar o poza pe care sa o poata pastra ca amintire. Rudolph si Blitzen, pe care ii puteti vedea in imagini sunt reni vii, crescuti si ingrijiti intr-un sat din Transilvania, unde infrunta rabdatori vremea care lor li se pare de-a dreptul tropicala.

nazdravanii

Daca imaginile de fata v-au readus in suflet nostalgia copilariei, il puteti chema pe Mos Craciun acasa sau la firma, scriindu-i o scrisoare pe adresa office@craciun-fericit.ro, sau vizitand pagina lui de internet pentru mai multe detalii despre cum ar putea arata viitoarea voastra petrecere de Craciun, pe www.craciun-fericit.ro

mos craciun cizme

copil

Mai multe despre: Craciun, Reportaj
Meniu
Facebook/WebPhoto.ro
Alte pagini
 • Jooble
  locuri de munca pentru fotografi
 • Evadare
  blog scapat de sub control
 • Craciun fericit .ro
  Cel mai bun organizator de petreceri de Craciun soseste cu reni adevarati
 • Astro foto
  Site specializat in fotografia astronomica si vanatoarea de eclipse
Imagini

Mai multe fotografii pe aceasta tema gasiti in urmatoarea

galerie de imagini

Imaginile pot fi descarcate si folosite pe orice site, fara notificarea prealabila a autorului, dar cu mentionarea sursei.