ro

Studentii au oferit oscarurile pentru cei mai tari profesori

de Victor Grigore, Webphoto.ro

La Ateneul Roman, Asociatia Nationala a Organizatiilor Studentesti din Romania (ANOSR) a decernat pentru al doilea an premiile rezervate profesorilor cu impactul cel mai puternic asupra studentilor, in cadrul Galei Profesorului Bologna. Este vorba de profesori care, in urma unor anchete purtate in randul studentilor, au dovedit ca se constituie in modele care ii inspira si ii motiveaza pe cei carora li se adreseaza. In viziunea organizatorilor, profesorii la orele carora studentii vin de placere si pleaca transformati sunt cei care merita atentia si respectul unei societati preocupate in exces de vedetele lipsite de valoare si prea putin de lucrurile esentiale si durabile.

cristian tudor popescu

Desi este mai cunoscut ca ziarist si scriitor, Cristian Tudor Popescu a reusit sa devina un personaj carismatic si pentru studentii de la UNATC, acolo unde le vorbeste viitorilor actori si regizori despre filmele lui Tarkovsky sau Tarantino. In alocutiunea sa, CT Popescu nu a ratat ocazia de a-l intepa pe Traian Basescu, spunand ca “aceasta seara e o dovada ca si profesorii pot fi mai mult decat niste unii care ne alearga cu note mici“.

sorin oprescu

Cu proverbiala sa lipsa de punctualitate, Sorin Oprescu a fost totusi singurul demnitar de rang inalt care a onorat o manifestare de la care politicienii au ales sa chiuleasca. Nici macar ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu nu si-a gasit suficient timp in agenda pentru a fi alaturi de cei mai valorosi dintre colegii sai de breasla. Cum agendele devin mai putin incarcate cand nu esti in Guvern, fostul ministru Mihail Hardau, actual sef al comisiei de invatamant din Senat a venit la Ateneu pentru a primi o mentiune din partea organizatorilor, pentru sprijinul acordat pe perioada mandatului.

diana camelia iancu

Cea mai tanara profesoara premiata in cadrul galei Profesorului Bologna, Diana Iancu, preda administratie publica in cadrul SNSPA si a venit la festivitate insotita de studentii care au votat-o si sustinut-o in competitie. Despre relatia umana foarte stransa pe care au reusit sa o creeze cu studentii au vorbit mai multi dintre profii tari care au facut de curand pasul de pe bancile scolii la catedra.

ateneul roman

Multi dintre profesori au recunoscut ca recurg chiar la metode neconventionale, menite sa atenueze bariera simbolica dintre dascal si elev, isi acompaniaza cursurile de muzica, organizeaza grupuri de dezbatere si, dupa cum au demonstrat-o chiar cateva dintre discursurile rostite, nu exclud umorul din lectiile de zi cu zi. Invatamantul centrat pe student este unul dintre conceptele cheie ale abordarii de tip Bologna a educatiei. Denumirea provine de la localitatea italiana in care se intalnesc periodic ministrii de profil din Uniunea Europeana, pentru a perfecta strategia de armonizare a sistemelor de invatamant superior de pe continent.

retorica

Desi premiile decernate la Gala Profesorului Bologna poarta si denumirea profi tari, nu este vorba de un concurs de popularitate in sensul superficial al cuvantului. Nu putini dintre laureati au marturisit ca se numara printre cei mai severi profesori, pentru care apropierea de elev se face cu maxima sobrietate. Profesorii Bologna iau studentul ca partener, il incurajeaza chiar sa isi depaseasca mentorul de la catedra, identifica si valorifica potentialul celor pe care ii educa.

carlan

Pentru unii dintre vorbitori, distinctiile simbolice primite la Ateneul Roman reprezinta o compensatie pentru lipsa de interes a unor politicieni etern corigenti, sau, asa cum spunea unul dintre cei premiati, e o apreciere care te poate face sa uiti fie si pentru moment de promisiunea neonorata a cresterii salariilor cu 50%.

dumitru bortun

Pe lista celor mai buni profesori universitari ai acestui an se regasesc istoricul Cristian Troncota, sociologul Alfred Bulai si specialistul in comunicare Dumitru Bortun.

alfred bulai

Asociatia Nationala a Organizatiilor Studentesti din Romania (ANOSR) reuneste 63 de organizatii locale, prezente in 15 din cele 16 centre universitare din tara.
Detalii despre Gala Profesorului Bolonia, pe site-ul www.profitari.ro.

poza de grup

Mai multe despre: Reportaj
Meniu
Facebook/WebPhoto.ro
Alte pagini
 • Jooble
  locuri de munca pentru fotografi
 • Evadare
  blog scapat de sub control
 • Craciun fericit .ro
  Cel mai bun organizator de petreceri de Craciun soseste cu reni adevarati
 • Astro foto
  Site specializat in fotografia astronomica si vanatoarea de eclipse
Imagini

Mai multe fotografii pe aceasta tema gasiti in urmatoarea

galerie de imagini

Imaginile pot fi descarcate si folosite pe orice site, fara notificarea prealabila a autorului, dar cu mentionarea sursei.