ro

Sorin Oprescu a intrat pe horn în Cartea Recordurilor

de Victor Grigore, Webphoto.ro

Desi cei mai multi mos craciuni adunati vreodata la un loc au fost consemnati la Sydney, unde au defilat 14.000 de purtatori de barba si scufie, Bucurestiul a gasit o portita prin care s-a strecurat in Guiness Book of Records. Cei aproape 4.000 de mos craciuni imbracati de Primaria Capitalei si Coca-Cola au stabilit un nou record mondial gratie cutiutei rosii primite de la organizatori, fiind cei mai multi mos craciuni care impart cadouri. Conform numaratorii observatorilor de la Guiness, cifra exacta a participantilor a fost de 3.939.

sorin oprescu mos craciun
Sorin Oprescu, primarul general al Capitalei, i-a felicitat pe participanti

Depasirea recordului s-a facut exclusiv cu voluntari carora li s-a permis sa pastreze costumul ca amintire. Animatorul zilei a fost Toni Tecuceanu de la Cronica Carcotasilor, care a reusit sa le starneasca entuziasmul trecatorilor stransi in Piata Constitutiei.

mos craciuni
Casa Poporului este si ea in Cartea Recordurilor, fiind cea mai mare cladire civila de pe planeta

De sarbatori, primaria Capitalei a cheltuit 5 milioane de lei noi pe beculete multicolore, concerte cu intrare libera, artificii, dar si pentru depasirea unor recorduri mondiale bizare.
Pe langa numerosii mos craciuni, Bucurestiul va mai avea si cel mai lung carnat din lume, de circa doi kilometri si jumatate, dar si un tort de dimensiuni uriase (20 m lungime).

moise guran
Moise Guran, de la emisiunea Biz Bazar de pe Antena 3, a uitat pentru scurt timp de criza, inflatie si dobanzi

Daca luminile orasului (cu nimic mai spectaculoase decat cele de anul trecut) au fost aprinse simbolic chiar din fata cladirii Primariei de peste drum de Cismigiu, alte sapte puncte au fost alese pentru a derula programul de sarbatori – marile piete publice ale orasului, parcuri, la carora li s-a adaugat bulevardul din fata Casei Poporului (“la fantani”), transformat in artera pietonala.

multime

In spatele Universitatii, pe Strada Edgar Quinet a fost tinut un targ al buchinistilor si anticarilor. In Regie, Bulevardul Unirii, Parcul Herastrau, parcul din fata magazinului Unirea si Parcul Tineretului au fost organizate targuri de Craciun in casute din lemn de unde se pot cumpara dulciuri, jucarii, ornamente, produse artizanale si mestesugaresti, bucate traditionale din diverse zone ale tarii.

record mondial

Pana in ianuarie sunt amplasate doua scene mari in Piata Constitutiei (Casa Poporului) si in Parcul Tineretului (Liceul Sincai), de pe care vor concerta: Mircea Baniciu, Mircea Vintila, Andra, Nicu Alifantis, Trupa Veche, Ducu Bertzi, Directia 5, Alexandra Ungureanu si Crush, Maria Raducanu, Narcisa Suciu, Proconsul, Analia Selis, Aura Urziceanu, Stefan Hrusca, Bere Gratis, Phoenix, Paula Seling si multi altii.

costum mos craciun

Spiritul sarbatoresc va fi mentinut de coruri celebre pentru maiestria cu care interpreteaza colindele: corul de copii Alegreto, ansamblu Doina Armatei, trupa de copii Andantino, ansamblul Cindrelul, corul Per Muzica, corul DoReMi, corul Elefterie, Doina Gorjului.

Tot in spiritul sarbatorilor, au fost adusi in spatiile amintite animatori, clowni si trupe de teatru stradal – Abracadabra, dansatorii de la Mondodance, Fun Science, trupa Momo, Happy Kids & Fantezia, trupa de teatru Muschetarii, clownul Rollo, fanfare, si grupuri de dansatori care vor prezenta traditii de Craciun ale mai multor etnii si obiceiuri din zonele folclorice ale tarii.

autobuz

Mai multe despre: Craciun, Reportaj
Meniu
Facebook/WebPhoto.ro
Alte pagini
 • Jooble
  locuri de munca pentru fotografi
 • Evadare
  blog scapat de sub control
 • Craciun fericit .ro
  Cel mai bun organizator de petreceri de Craciun soseste cu reni adevarati
 • Astro foto
  Site specializat in fotografia astronomica si vanatoarea de eclipse
Imagini

Mai multe fotografii pe aceasta tema gasiti in urmatoarea

galerie de imagini

Imaginile pot fi descarcate si folosite pe orice site, fara notificarea prealabila a autorului, dar cu mentionarea sursei.