Centrul vechi al orașului Zadar

de Victor Grigore, Webphoto.ro

Cu puțin peste 70.000 de locuitori, orașul croat Zagreb nu e asaltat de turiști, așa cum sunt alte orașe de pe țărmul Mării Adriatice, dar trebuie văzut de cei care apreciază arhitectura. Zadarul a fost urbanizat încă din vremea Imperiului Roman, în principal cu contribuția celui mai prolific dintre conducătorii săi, împăratul Augustus. De aceea are acum cel mai mare forum de pe acest mal al Adriaticii, care e opus peninsulei Italice.

promenada palmieri

Renașterea și ocupația venețiană au adus un nou stil și noi ziduri de apărare, completate cu șanțuri cu apă. Unele porți monumentale permit intrarea în orașul vechi, cu casele sale din piatră perfect întreținute și paviment sclipitor de vreme și de curățenie.

insula zadar

Dar adevărata comoară arhitecturală a orașului Zadar sunt bisericile sale catolice, cu stiluri diverse, în funcție de secolele pe care le-au trecut, începând cu stilul pre-romanic, așa cum e cazul bisericii Donatus.

biserica stil romanic

Piața Poporului e și acum locul preferat de întâlnire pentru evenimentele publice. E înconjurat de clădiri istorice, care includ o logie venețiană, biserica Sf Laurențiu și bătrânul turn de veghe.

strada veche orasul vechi

biserica anastasia biserica donatus

trenulet de copii

Mai multe despre: Destinatii
Meniu
Facebook/WebPhoto.ro
Alte pagini
 • Jooble
  locuri de munca pentru fotografi
 • Evadare
  blog scapat de sub control
 • Craciun fericit .ro
  Cel mai bun organizator de petreceri de Craciun soseste cu reni adevarati
 • Astro foto
  Site specializat in fotografia astronomica si vanatoarea de eclipse
Imagini

Mai multe fotografii pe aceasta tema gasiti in urmatoarea

galerie de imagini

Imaginile pot fi descarcate si folosite pe orice site, fara notificarea prealabila a autorului, dar cu mentionarea sursei.

ro