Pe pârtiile de pe Valea Prahovei se schiază mai bine primăvara decât iarna

de Victor Grigore, Webphoto.ro

Pe Valea Prahovei se poate schia pe mai multe pârtii amenajate în principalele stațiuni de pe drumul european ce leaga Târgoviște / Ploiești de Brașov: Sinaia, Bușteni, Azuga, Predeal. Sezonul de ski durează din decembrie până în aprilie și chiar mai, la altitudinile cele mai mari, în funcție și de condițiile meteo.

muntii carpati

Stațiunea montană cea mai apropiată de București, Sinaia, are de oferit numeroase obiective turistice, începând în primul rând cu Castelul Peleș și terminând cu numeroasele sale case de patrimoniu din secolul XIX și din perioada interbelică. De la Sinaia pleacă mai multe linii de telescaun și o telegondolă către cota 1.400 și cota 2.000. Traversând Valea Dorului se poate urca apoi cu teleschiul până aproape de Vârful cu Dor, la 2.030 de metri. Cea mai apropiată de cota 2.000 este pârtia Carp, care coboară până aproape de cota 1.400.

cabana garbova
Cabana Gârbova, Cioplea

La Bușteni există o pârtie olimpică de ski situată la 950 m altitudine, instalație de telescaun pentru acces facil și școală de ski pentru copii. Cea mai modernă pârtie din Bușteni e Kalinderu, cu o lungime de 1.500 m, instalație de telescaun și tunuri de zăpadă artificială. Pârtia de pe Valea Cerbului are de asemenea instalație de zăpadă artificială, dar și nocturnă. Cu o lungime de 3.000 m e, alături de pârtia Babele – Peștera, printre cele mai lungi pârtii cu sosire în stațiunea Bușteni, depășită doar de traseul Gura Diham – Bușteni. Alte pârtii mai mici în zonă sunt: cea de la Cabana Omu, Valea Gaura, Piatra Arsă, Boncu.

telegondola

La Azuga, cea mai cunoscută pârtie e pârtia Sorica, lungă de peste 2 kilometri și dotată cu instalație de nocturnă și tunuri de zăpadă. Aceste dotări se află doar în ultimii 800 m ai pârtiei care pleacă de la o altitudine de 1.539 m. Pârtia Cazacu este a doua opțiune pentru schiorii care ajung în Azuga.

brazi zapada

Orașul de la cea mai mare altitudine din România, Predeal, oferă nu mai puțin de 8 pârtii generoase, dintre care cele mai cunoscute sunt Clăbucet și Cocoșul, cu peste 2.000 m lungime, urmate de pârtia Subteleferic.

creste munte

braduti

teleski

inzapeziti

predeal

partie brazi

Mai multe despre: Destinatii
Meniu
Facebook/WebPhoto.ro
Alte pagini
 • Jooble
  locuri de munca pentru fotografi
 • Evadare
  blog scapat de sub control
 • Craciun fericit .ro
  Cel mai bun organizator de petreceri de Craciun soseste cu reni adevarati
 • Astro foto
  Site specializat in fotografia astronomica si vanatoarea de eclipse
Imagini

Mai multe fotografii pe aceasta tema gasiti in urmatoarea

galerie de imagini

Imaginile pot fi descarcate si folosite pe orice site, fara notificarea prealabila a autorului, dar cu mentionarea sursei.

ro