Turnul Alb, emblema Salonicului

de Victor Grigore, Webphoto.ro

Turnul din Salonic e un supravieţuitor al îndelungatei ocupaţii otomane, când turcii au întărit zidurile cetăţii împotriva unui atac venit dinspre mare. Turnul Alb a fost folosit multă vreme ca închisoare şi a fost scena unor masacre.

tarmul marii

La începutul secolului XX, când grecii şi-au câştigat independenţa, turnul a fost vopsit în alb, ca un simbol al curăţirii de trecutul zbuciumat.

bulevard

Cu timpul, vopseaua s-a şters, din cauza furtunilor mării şi a valurilor, aşa că acum turnul are culoarea pietrei, dar rămâne o atracţie pentru turişti, care îşi dau întâlnire aici.

tesalonic trepte

Turnul e acum muzeu al oraşului Salonic, cu săli de proiecţie, magazine cu suveniruri şi o terasă cu vedere panoramică asupra oraşului şi a mării egee.

plaja

Cum turnul e ridicat în vârful unghiului pe care linia ţărmului îl face aici şi cum oraşul e dezvoltat pe un deal care urcă de la nivelul mării până spre munte, Turnul Alb nu oferă doar o panoramă a principalelor bulevarde, dar e el însuşi un punct de reper, vizibil din multe puncte ale oraşului.

marea egee

Astfel, deşi nu e foarte înalt – are puţin peste 30 m – turnul poate fi folosit ca mijloc de orientare pentru turistul rătăcit.

turn salonic filip macedon

Peste drum de turn e o statuie a lui Filip Macedon, tatăl lui Alexandru cel Mare şi întemeietorul imperiului ce avea să se nască nu departe de aici.

relicve

Mai multe despre: Destinatii
Meniu
Facebook/WebPhoto.ro
Alte pagini
 • Jooble
  locuri de munca pentru fotografi
 • Evadare
  blog scapat de sub control
 • Craciun fericit .ro
  Cel mai bun organizator de petreceri de Craciun soseste cu reni adevarati
 • Astro foto
  Site specializat in fotografia astronomica si vanatoarea de eclipse
Imagini

Mai multe fotografii pe aceasta tema gasiti in urmatoarea

galerie de imagini

Imaginile pot fi descarcate si folosite pe orice site, fara notificarea prealabila a autorului, dar cu mentionarea sursei.

Harta
O hartă simplificată a zonei Harta
ro