Una dintre cele mai bogate grădini zoologice din Europa: Zoo Barcelona

de Victor Grigore, Webphoto.ro

Circa 74 de specii de animale, într-o colecție care crește mereu și o sumedenie de posibilități de divertisment. Aceasta e pe scurt grădina zoologică din Barcelona, una dintre cele mai diverse palete de animale sălbatice expuse pe continent. Parcul include un amfiteatru cu delfinariu, unde se țin spectacole care smulg ropote de aplauze. Nu uitați să rezervați un bilet pentru aceste reprezentații de cum intrați în grădină, pentru că au loc la oră fixă și locuri limitate.

leoaica

Dacă ar fi să îi găsești pete în soare acestei grădini ar fi absența unui urs panda, dar în afară de acest îndrăgit specimen, veți vedea cam toate animalele faimoase, de la girafe, la elefanți, lei, tigri, mai multe specii de maimuțe, și chiar veți descoperi unele de care poate nu știați că există.

flamingi indragostiti imbarligati

Există câteva zone foarte speciale, ca volierele de mari dimensiuni pentru păsările exotice, de lângă intrarea nordică, acvariul albastru cu lei de mare, care se dau mereu în spectacol, colțul arctic cu pinguini, care pot fi observați atât afară, cât și înotând, printr-un geam al unei încăperi, acvariile pentru reptile și altele.

urs brun

Climatul mediteranean al Spaniei i-a permis administrației parcului să reproducă peisajul savanei și oazelor africane, așa că elefanții, girafele și cămilele pot fi văzute la umbra unor palmieri, într-un decor foarte credibil.

girafe

Și flamingii roz au un loc al lor foarte poetic, în care își etalează tandrețea ritualurilor de curtare. Sunt atât de mulți încât te simți ca și cum ai fi aterizat într-un loc foarte norocos din Delta Nilului.

lac verde

Numărul foarte mare de animale a făcut spațiul disponibil insuficient, așa că multe dintre exemplare nu au spațiul generos de care s-ar bucura în condiții normale. E cazul, în special, al felinelor mari, care au un șanț în față, ce le separă de vizitatori și destul de puțin loc pe stâncile alocate pentru alergat.

elefant

Chiar și așa, animalele de pradă, care lenevesc la soare, oferă vizitatorului ocazia rară de a sta față în față cu un tigru sau un leu. Mult mai plăcută e interacțiunea pe care o poți avea cu animalele ceva mai blânde, ca elefanții și girafele, al căror spațiu e traversat de un pod, de unde ajungi să le vezi destul de în detaliu.

rinocer

Distracțiile oferite vizitatorilor sunt numeroase, în special pentru copii, pentru care există mai multe locuri de joacă cu leagăne, tobogane și nisip, chiar între spațiile cu sălbăticiuni.

leu de mare

Se pot, de asemenea, închiria mașinuțe electrice, pentru cei care țin să își imagineze că participă la un safari. Cu o grămadă de baruri și toalete publice răspândite pe aleile parcului, poți spune că organizatorii s-au gândit la orice, dar continuă să adune păreri de la oameni pe cartonașe speciale, cu sugestii de îmbunătățire a serviciilor.

girafe pinguin

E într-adevăr, un loc în care ai putea petrece o zi întreagă, fără să te plictisești și fără să ai nevoie să ieși. Grădina zoologică se găsește în Parc de la Ciutadella, un parc de mari dimensiuni, în care au loc tot felul de evenimente publice. Parcul e aproape și de plajă și de Acvariu, dar și surprinzător de aproape de centrul istoric al orașului.

bizon

Mai multe despre: Destinatii
Meniu
Facebook/WebPhoto.ro
Alte pagini
 • Jooble
  locuri de munca pentru fotografi
 • Evadare
  blog scapat de sub control
 • Craciun fericit .ro
  Cel mai bun organizator de petreceri de Craciun soseste cu reni adevarati
 • Astro foto
  Site specializat in fotografia astronomica si vanatoarea de eclipse
Imagini

Mai multe fotografii pe aceasta tema gasiti in urmatoarea

galerie de imagini

Imaginile pot fi descarcate si folosite pe orice site, fara notificarea prealabila a autorului, dar cu mentionarea sursei.

ro