ro

Lebedele de pe lacul Balaton

de Victor Grigore, Webphoto.ro

Lacul Balaton e cea mai mare atracție acvatică a Ungariei, deși nu se poate spune că ar fi un loc pitoresc. Carențele unui relief plat, cu vegetație săracă de jur împrejur, sunt compensate prin buna organizare și ospitalitatea localnicilor din jurul lacului.

lacul balaton

Multe dintre satele dimprejur s-au transformat în stațiuni, exploatând avantajul unor plaje cu nisip mult, iar altele au amenajat mici parcuri de ditracții, închiriază bărci și hidrobiciclete. De asemenea există curse dese cu vaporașul între principalele orașe de pe malurile lacului Balaton.

lebada pe lac

Dar lebedele din localitatea Balaton Maria Furdo (Băile Maria) aduc și mai multă viață zonei. Colonia trăiește în apele dulci ale celui mai mare lac din Europa Centrală și în canalele cu stufăriș, conectate de Balaton.

gatul lebedei

Pentru turiștii români din Banat și Ardeal, indiferent dacă sunt sau nu de etnie maghiară, lacul Balaton a început să fie o destinație estivală mai accesibilă decât litoralul românesc, fiind conectat la sistemul de autostrăzi al Ungariei, și datorită serviciilor turistice oferite.

lebede dorm

Mai multe despre: Diverse
Meniu
Facebook/WebPhoto.ro
Alte pagini
 • Jooble
  locuri de munca pentru fotografi
 • Evadare
  blog scapat de sub control
 • Craciun fericit .ro
  Cel mai bun organizator de petreceri de Craciun soseste cu reni adevarati
 • Astro foto
  Site specializat in fotografia astronomica si vanatoarea de eclipse
Imagini

Mai multe fotografii pe aceasta tema gasiti in urmatoarea

galerie de imagini

Imaginile pot fi descarcate si folosite pe orice site, fara notificarea prealabila a autorului, dar cu mentionarea sursei.