ro

10 ani cu Șobolani. Concert aniversar Omul cu Șobolani în Studio Martin

de Victor Grigore, Webphoto.ro

N-ar fi exclus ca peste 20 de ani sa ii vedem pe cei patru baieti de la Omul cu sobolani aliniati cuminti la Cotroceni pentru a primi decoratiile din partea presedintelui. Daca s-a putut cu Iris, de ce nu? Deocamdata baietii au aniversat pe 25 octombrie in Studio Martin 10 ani de cand rezista tentatiilor comercialului pentru a pastra linia rock-ului alternativ.

omul cu sobolani

Si iata ca dupa 10 ani am reusit sa umplem Studio Martin a spus solistul de pe scena si nu mi-a fost clar daca era o multumire sincera sau o auto-ironie. La cum s-au prezentat, cu o asemenea ocazie, OCS meritau o Polivalenta plina. Dar dupa standardele show-biz-ului autohton o trupa din curentul alternativ se poate considera implinita cand aduna o mie de fani dispusi sa-si plateasca biletul pentru a vedea o formatie anume.

dan amariei

In deschidere s-au produs baietii de la The Mood. Sunt o trupa tanara si plina de verva. Solistul, Marius “Gopo”, are ceva din Morrison, iar rock-ul curat si efervescent pe care il practica ma incredinteaza ca vom mai auzi de ei, daca vreun birocrat de la o casa de discuri va catadicsi sa le faca un videoclip. Au cantat doar in limba engleza si misiunea de a incalzi publicul pentru “veterani” le-a iesit de minune.

cezar panait

Chiar daca momentul era unul aniversar pentru OCS, n-au fost efecte pirotehnice. In spatele scenei doar un ecran de mari dimensiuni mai da oarece culoare. Pe tot parcursul concertului membrii trupei s-au plans de calitatea sunetului in monitoarele de scena, trimitandu-i indicatii sunetistului peste capetele spectatorilor. Dar niciun detaliu de acest gen nu a putut umbri bucuria acestora din urma.

fani ocs

Atarnat peste balustrada scenei, solistul Dan Amariei stie cum sa isi castige feed-back-ul astfel incat sala canta cu el Nu incerca asa ceva acasa si alte refrene. Un spectator striga “Copilul rebel!” si peste cateva piese dorinta ii e indeplinita si Dan canta: Eu sunt copilul, copilul din tine / Eu te ridic, te fac sa fii mai bun/ Eu te las sa fii un pic nebun, / Sunt partea din tine care stie ce-i bine / Eu sunt copilul, copilul din tine.

mihnea dobrota

Sub balconul de la etaj e un banner cu Radio Guerrilla, asa ca trupa nu rateaza nici versiunea necenzurata a cantecului care a sustinut campania anti-resemnare a postului si se intreaba Ce vina avea sarmana oaie / Ca ciobanul n-avea oaie?

chitarist nicolae arama

La melodia cu care OCS a intrat in atentia publicului larg, care ramane si acum cel mai cunoscut hit al formatiei, sala e deja pe deplin cucerita si fredoneaza: Razna am luat-o cu totii, dar voi ca tontii nu observati!

Concertul s-a incheiat cu cateva bisuri, scandari OCS, OCS! si cu impresia generala a unei prestatii excelente a formatiei. La multi ani, OCS!

Mai multe despre: Reportaj
Meniu
Facebook/WebPhoto.ro
Alte pagini
 • Jooble
  locuri de munca pentru fotografi
 • Evadare
  blog scapat de sub control
 • Craciun fericit .ro
  Cel mai bun organizator de petreceri de Craciun soseste cu reni adevarati
 • Astro foto
  Site specializat in fotografia astronomica si vanatoarea de eclipse
Imagini

Mai multe fotografii pe aceasta tema gasiti in urmatoarea

galerie de imagini

Imaginile pot fi descarcate si folosite pe orice site, fara notificarea prealabila a autorului, dar cu mentionarea sursei.