ro

Demonstrație aeronautică pe Lacul Morii din București

de Victor Grigore, Webphoto.ro

La show-ul de pe Lacul Morii din Capitală au fost combinate exerciții acrobatice aviatice și nautice. Deși spectacolul nu a fost chiar de amploarea, la care ne așteptasem după promovarea anterioară, demonstrația a fost cel puțin o invitație de a privi cerul senin al unei zile călduroase de toamnă, chiar dacă vântul bate mai tare pe lac decât în oraș.

acrobatie avion formatie avioane

Lacul Morii e unul din cele mai mari lacuri din București, care era până nu demult în afara orașului, dar acum e înconjurat de blocuri și case noi. Deși e la doar 3 km de centru, cele aproape 250 de hectare de luciu de apă sunt insuficient exploatate, din lipsa amenajărilor adecvate de agrement.

avion fumegand

Evenimentul a adunat un public numeros pe malurile lacului, pentru a vedea pilotii, care fac acrobatii aeriene. Două avioane au arătat câte ceva despre zborul în formație, puțin dezamăgitor, având în vedere că în urmă cu foarte puțin timp avusese loc la Băneasa un show aerian internațional, unde fuseseră văzute zboruri în formații mult mai numeroase cu avioane de vânătoare.

avion acvatic

Elementul de originalitate al programului, dar nu cel mai spectaculos a fost zborul unui avion, care a exemplificat de două ori decolarea și aterizarea pe luciul apei. Din avioanele participante au coborât și șase parașutiști, care au aterizat la punct fix, pe malul de beton al lacului. Pe apă au putut fi urmărite 3-4 iole, un caiac și câteva bărci gonflabile cu echipaje numeroase.

avion cu reactie yole

pescarus

Mai multe despre: Reportaj
Meniu
Facebook/WebPhoto.ro
Alte pagini
 • Jooble
  locuri de munca pentru fotografi
 • Evadare
  blog scapat de sub control
 • Craciun fericit .ro
  Cel mai bun organizator de petreceri de Craciun soseste cu reni adevarati
 • Astro foto
  Site specializat in fotografia astronomica si vanatoarea de eclipse
Imagini

Mai multe fotografii pe aceasta tema gasiti in urmatoarea

galerie de imagini

Imaginile pot fi descarcate si folosite pe orice site, fara notificarea prealabila a autorului, dar cu mentionarea sursei.