ro

Parada dansatoarelor de samba: în România, ca în Brazilia

de Victor Grigore, Webphoto.ro

Pentru o seară, Bucureștiul a împrumutat ceva din exuberanța carnavalului de la Rio de Janeiro, cât timp 250 de dansatori de la diferite școli de profil au defilat de la Piața Unirii până în Piața Constituției. Parada a fost punctul final al celor patru zile de festival de teatru de stradă, festival onorat de 20 de trupe din șapte țări, care i-au încântat sau uimit pe trecători, cu spectacole de marionete, oameni pe catalige și concerte.

dansatoare blonda par saten

În școlile de dans participante se practică mai multe stiluri latino-americane precum: salsa, merengue, cha-cha-cha, mambo, paso doble sau tango. Pentru câteva dintre ele există și costume speciale, așa cum sunt rochiile de flamenco, purtate de dansatoarele din Spania.

dansatoare brazilia

Alți tineri preferă stilurile de stradă mai moderne, adecvate hiturilor de la radio, pentru care nu e nevoie de costumații extravagante. Un grup de tineri a prezentat și câteva mișcări de Capoeira, un stil brazilian în cadrul căruia sunt folosite mișcări de arte marțiale, fără a exista contact fizic propriu-zis.

costume french cancan

Muzica și bătăile tobelor i-au îmbiat și pe curioșii de pe trotuare să între în ritmul dansurilor latino. Organizatorul acestei parade a fost Wilmark, vedeta de origine cubaneză, care a cunoscut faima în emisiunile PRO TV și PRO FM.

blonda costum roz parada samba

Dar cele care au captat toată atenția au fost dansatoarele de samba, îmbrăcate în ținute sexy, cu pene și paiete colorate, cum mai poți vedea doar în spectacolele de cabaret. Siluetele tinerelor au fost la fel de admirate ca mișcările de dans, în timp ce fluierele și tobele cu care au venit completau atmosfera de carnaval. După paradă, atât dansatorii, cât și curioșii s-au adunat în Piața Constituției pentru focul de artificii sincronizat pe muzică de la finalul festivalului de teatru stradal.

miscari capoeira

miscari solduri zambet larg

Mai multe despre: Reportaj
Meniu
Facebook/WebPhoto.ro
Alte pagini
 • Jooble
  locuri de munca pentru fotografi
 • Evadare
  blog scapat de sub control
 • Craciun fericit .ro
  Cel mai bun organizator de petreceri de Craciun soseste cu reni adevarati
 • Astro foto
  Site specializat in fotografia astronomica si vanatoarea de eclipse
Imagini

Mai multe fotografii pe aceasta tema gasiti in urmatoarea

galerie de imagini

Imaginile pot fi descarcate si folosite pe orice site, fara notificarea prealabila a autorului, dar cu mentionarea sursei.