Malaga, locul de naștere al lui Picasso

de Victor Grigore, Webphoto.ro

Malaga e cel mai mare oraș de pe Costa del Sol, cu un port important, în jurul căruia pulsează întreaga viață economică a orașului. Dacă vă plac locuințele tradiționale, acesta nu e locul cel mai potrivit din regiune, pentru că are multe cartiere moderne și construcții reprezentative, cum ar fi stadionul echipei locale de fotbal sau arena de corrida. Cu toate aceste adăugiri moderne, Malaga păstrează un centru vechi, dominat de una din cele mai mari catedrale din lume.

În ultimul secol, Malaga a devenit faimoasă ca locul de naștere a pictorului Pablo Picasso, deci aici puteți vizita casa memorială și Muzeul Picasso, unde se regăsesc multe din tablourile sale, dar și creații ale altor pictori și sculptori moderniști. Din păcate, în interiorul sălilor de expoziție e interzisă fotografierea.

Catedrala din Malaga e o combinație de stiluri, de la gotic, recognoscibil după frumoasa fațadă cu arc ogival și ferestre cu rozete, la renaștere și baroc, mai ales la interior, unde au fost adăugate decorațiuni vreme de două secole, cât a durat până la terminarea proiectului.

Stilul Mudejar, dezvoltat după Reconquista, prin combinarea artei islamice și creștine, e de asemenea prezent în clopotnița înaltă, care seamănă cu fostul minaret convertit în turn al catedralei din Sevilia, care e și singura clădire religioasă din întreaga Spanie mai înaltă decât catedrala din Malaga.

La interior sunt numeroase statui, inclusiv o versiune impresionantă a lui Pieta a lui Michelangelo. Lucrările la catedrala din Malaga au început în 1528, iar în 1793 a suferit o reconstrucție majoră, codusă de Martin de Aldehuela, care a construit și Podul Nou din orașul Ronda.


O trupă locală de marriachi și curtea interioară a Muzeului Picasso

Pablo Picasso a trăit aproape un secol (1881 – 1973) și a fost unul din cei mai inventivi pictori, contribuind la apariția unor stiluri originale ca suprarealismul și cubismul, prin tablouri faimoase precum Guernica, Regele și minotaurul, dar și prin numeroase portrete și nuduri în care anatomia umană e descompusă și recompusă.

Mai multe despre: Destinatii
Meniu
Facebook/WebPhoto.ro
Alte pagini
  • Jooble
    locuri de munca pentru fotografi
  • Evadare
    blog scapat de sub control
  • Craciun fericit .ro
    Cel mai bun organizator de petreceri de Craciun soseste cu reni adevarati
  • Astro foto
    Site specializat in fotografia astronomica si vanatoarea de eclipse
Imagini

Mai multe fotografii pe aceasta tema gasiti in urmatoarea

galerie de imagini

Imaginile pot fi descarcate si folosite pe orice site, fara notificarea prealabila a autorului, dar cu mentionarea sursei.

ro