Marbella, plaja și orașul vechi

de Victor Grigore, Webphoto.ro

Marbella e o destinație de top de pe Costa del Sol, riviera franceză faimoasă pentru plajele și zonele ei rezidențiale. Vedete ca Antonio Banderas și Sean Connery sau milionari necunoscuți se bucură de vilele generoase, ascunse în spatele gardurilor de piatră și umbrite de palmieri. Arhitectura din jur te face să te gândești la regiuni din Mexic, în timp ce luxul unor zone rezidențiale e la paritate cu cel din California și Florida.

balcon priveliste

Atracția exercitată de Coasta Soarelui asupra capetelor încoronate, precum regele Arabiei Saudite și anturajul său, pentru oameni de afaceri de succes și celebrități, a fost o sabie cu două tăișuri. Pe de o parte, a adus investiții masive și valuri de turiști occidentali, dar și escroci și infractori de toate calibrele.

plaja marbella scari tunel

Ca urmare, englezii au numit-o Costa del Crime (Coasta infracțiunilor) și într-adevăr, trei primari consecutivi au fost arestați pentru fapte de corupție. Printre ei și carismaticul Jesus Gil y Gil, fostul președinte al lui Atletico Madrid, care a folosit fonduri publice pentru a-și ajuta clubul.

alee palmieri

Centrul orașului Marbella are o faleză și o zonă de promenadă cu palmieri și un balcon cu priveliște largă peste Marea Mediterană. Centrul său istoric e bine păstrat, cu străzi înguste, pline de arhitectură andaluză și terase unde poți savura mâncăruri cu specific marin, dar și magazine cu evantaie, rochii de flamenco și alte suveniruri.

Mai multe despre: Destinatii
Meniu
Facebook/WebPhoto.ro
Alte pagini
 • Jooble
  locuri de munca pentru fotografi
 • Evadare
  blog scapat de sub control
 • Craciun fericit .ro
  Cel mai bun organizator de petreceri de Craciun soseste cu reni adevarati
 • Astro foto
  Site specializat in fotografia astronomica si vanatoarea de eclipse
Imagini

Mai multe fotografii pe aceasta tema gasiti in urmatoarea

galerie de imagini

Imaginile pot fi descarcate si folosite pe orice site, fara notificarea prealabila a autorului, dar cu mentionarea sursei.

ro