Biserica ortodoxă din Pamporovo

de Victor Grigore, Webphoto.ro

Pamporovo e una dintre cele mai bune staţiuni de ski din Bulgaria, aflată în partea sudică a ţării, în munţii Rhodopi, chiar la graniţa cu Grecia. Pentru a ajunge la ea e un drum lung de străbătut din Sofia până la Plovdiv, dar de aici încolo, trecând prin Chepelare, drumul alpin devine spectaculos, fiind o atracţie în sine, până la altitudinea de 1.600 m, unde se află Pamporovo. Alte staţiuni montane importante din zonă sunt Bansko şi Boroveţ.

biserica bulgaria

Staţiunile nu sunt active în anotimpurile calde, dar devin foarte populate pe timpul iernii, pentru că au numeroase pârtii de ski, unele dintre cele mai bune şcoli de ski din Europa şi multe instalaţii de telescaun şi telecabină. Condiţiile naturale de ninsoare fac ca pârtiile să fie practicabile 150-200 de zile pe an. Pamporovo e cunoscută, de asemenea, şi ca una dintre cele mai însorite staţiuni de ski, dată fiind influenţa Mării Egee.

hotel pamporovo

Lângă ansambluri hoteliere de 5 stele recent construite, noua biserică ortodoxă din Pamporovo e una dintre emblemele locului. E interesant de notat că în urma contactelor îndelungate cu Imperiul Otoman, această regiune a Bulgariei are o populaţie preponderent musulmană, chiar dacă per total creştinii reprezintă majoritatea populaţiei ţării.

intrare biserica bulgaria

Biserica din Pamporovo poartă hramul Înălţării Sfintei Fecioare şi e o creaţie recentă a arhitectului At. Kadzhebov. Are forma tipică a lăcaşurilor de cult bizantine, specifică Răsăritului Ortodox, cu o cupolă şi turle negre, aşezate peste zidurile perfect albe. La interior, e ornamentată cu o bogată pictură bizantină.

munte pamporovo

Mai multe despre: Destinatii
Meniu
Facebook/WebPhoto.ro
Alte pagini
 • Jooble
  locuri de munca pentru fotografi
 • Evadare
  blog scapat de sub control
 • Craciun fericit .ro
  Cel mai bun organizator de petreceri de Craciun soseste cu reni adevarati
 • Astro foto
  Site specializat in fotografia astronomica si vanatoarea de eclipse
Imagini

Mai multe fotografii pe aceasta tema gasiti in urmatoarea

galerie de imagini

Imaginile pot fi descarcate si folosite pe orice site, fara notificarea prealabila a autorului, dar cu mentionarea sursei.

ro