Încântătoarea insulă Sfântul Ştefan, din Muntenegru

de Victor Grigore, Webphoto.ro

Mergând de la sud la nord pe ţărmul adriatic al republicii Muntenegru, nu departe de graniţa cu Albania, între două staţiuni bine cotate – Bar şi Budva, turiştii sunt întâmpinaţi de o surpriză foarte plăcută. Din apele transparente ale Adriaticii, răsare o insuliţa de doar şase kilometri pătraţi, legată de ţărm printr-un drum, care foloseşte şi ca debarcader pentru mici ambarcaţiuni.

insula sf stefan

E insula Sveti Stefan, staţiunea emlematică a Muntenegrului. Locul are tot atâta istorie pe cât ţi-ai imagina privindu-l. A fost un sat musulman, ce a primit, după retragerea otomană, numele primului martir al creştinătăţii, Sfântul Ştefan, potrivit Faptelor Apostolilor.

case din piatra

Pe insulă sunt înghesuite case tradiţionale din piatră cu acoperişurile lor colorate din ţiglă. Cea mai mare clădire e un hotel de lux, cândva reşedinţă a familiei regale sârbe, Karageorgevici.

sf stefan

Câteva clădiri recente aflate în faza de construcţie pe malul continental blochează priveliştea, dar insula e totuşi vizibilă din suficiente puncte de pe coastă, aşa că nu trebuie ratată în drumul spre Budva.

muntenegru

Mai multe despre: Destinatii
Meniu
Facebook/WebPhoto.ro
Alte pagini
 • Jooble
  locuri de munca pentru fotografi
 • Evadare
  blog scapat de sub control
 • Craciun fericit .ro
  Cel mai bun organizator de petreceri de Craciun soseste cu reni adevarati
 • Astro foto
  Site specializat in fotografia astronomica si vanatoarea de eclipse
Imagini

Mai multe fotografii pe aceasta tema gasiti in urmatoarea

galerie de imagini

Imaginile pot fi descarcate si folosite pe orice site, fara notificarea prealabila a autorului, dar cu mentionarea sursei.

ro