Stațiunea Bar, de la Marea Adriatică

de Victor Grigore, Webphoto.ro

Bar e una dintre cele mai sudice stațiuni din Muntenegru, de pe coasta Mării Adriatice. Mai jos pe hartă mai există doar un orășel, Ulcinj, după care urmează granița cu Albania. Peste mare, se poate ajunge la mai faimosul oraș italian Bari, motiv pentru care italienii numesc ”omologul” muntenegrean Antibari sau Antivari.

bar muntenegru

Bar e un oraș în plină dezvoltare, cu un port folosit și de armată și de flota comercială. Plajele și locurile de distracție pălesc în comparație cu cele din orașul vecin, Budva, care are și un centru istoric mult mai bine păstrat. Sunt circa 20 de plaje în și în împrejurimile Barului, dar cele mai multe sunt înguste și pline de pietre. Plaja de la Sutomore e cea mai mare și cu suprafața cea mai prietenoasă piciorului.

biserica ortodoxa stari bar

Există și câteva biserici și moschei în orașul Bar, care are populație majoritar musulmană. Principalul obiectiv turistic e cetatea medievală Stari Bar, care include o fortăreață și un apeduct. Străzile înguste unde se păstrează civilizația tradițională, destul de apropiată de specificul albanez, urcă abrupt pe muntele Roumija, care are vedere către mare.

plaja bar

Mai multe despre: Destinatii
Meniu
Facebook/WebPhoto.ro
Alte pagini
 • Jooble
  locuri de munca pentru fotografi
 • Evadare
  blog scapat de sub control
 • Craciun fericit .ro
  Cel mai bun organizator de petreceri de Craciun soseste cu reni adevarati
 • Astro foto
  Site specializat in fotografia astronomica si vanatoarea de eclipse
Imagini

Mai multe fotografii pe aceasta tema gasiti in urmatoarea

galerie de imagini

Imaginile pot fi descarcate si folosite pe orice site, fara notificarea prealabila a autorului, dar cu mentionarea sursei.

ro