Lacul Negru din Zabliak

de Victor Grigore, Webphoto.ro

La doar 3 km de cocheta stațiune Zabljak există un lac glaciar cunoscut ca Lacul Negru (Țrno Jezero), al cărui nume provine de la umbrele pe care le aștern asupra sa copacii și dealurile din apropiere la apusul soarelui. Drumul de la stațiunea de ski Zabljak poate fi parcurs cu mașina sau pe jos, pe un trotuar amenajat în marginea pădurii. Mașinile trebuie parcate la intrarea în parc, la puțin peste un kilometru de luciul apei. Taxa de intrare e de doi euro.

crna jezera

Lacul are forma cifrei opt, fiind compus din două părți – Lacul Mare și Lacul Mic. Împrejurimile calme seamănă foarte mult cu zona de la Lacul Sfânta Ana din România, care însă e un lac vulcanic, ce nu permite apariția peștilor sau a altor organisme vii.

lacul negru

Lacul și stațiunea Zabljak sunt situate la o altitudine de peste 1.400 m, într-o zonă cu are curat din Parcul Național Durmitor. Zona e foarte dezvoltată turistic și imobiliar cu hoteluri, pensiuni, campinguri și case de vacanță. Din diverse zone ale stațiunii se fac trasee către lac, către peștera unde legenda spune că s-au adăpostit partizanii lui Tito din al doilea război mondial, sau către alte puncte de pe munte. Există și o potecă de jur împrejurul lacului, de circa 3,7 km, care merge prin pădure și pe lunca de lângă apă.
În timpul iernii, Zabljak devine o destinație preferată de ski pentru muntenegreni și turiștii străini.

muntenegru

Mai multe despre: Destinatii
Meniu
Facebook/WebPhoto.ro
Alte pagini
 • Jooble
  locuri de munca pentru fotografi
 • Evadare
  blog scapat de sub control
 • Craciun fericit .ro
  Cel mai bun organizator de petreceri de Craciun soseste cu reni adevarati
 • Astro foto
  Site specializat in fotografia astronomica si vanatoarea de eclipse
Imagini

Mai multe fotografii pe aceasta tema gasiti in urmatoarea

galerie de imagini

Imaginile pot fi descarcate si folosite pe orice site, fara notificarea prealabila a autorului, dar cu mentionarea sursei.

ro