Elegantul pod Durdevica, peste cel mai lung canion din Europa

de Victor Grigore, Webphoto.ro

În estul Parcului Naţional Durmitor, râul Tara creează un splendid canion, ce poate fi admirat de pe un pod elegant, construit înainde de al doilea război mondial, în timpul monarhiei yugoslave. Podul are alura unui pod roman, cu traiectoria drumului curbată, permițând celor care îl traversează, pe jos sau cu mașina, să admire fabuloasele ape turcoaz-verzui ale râului Tara și dealurile împădurile de pe versanți.

pod tara

Canionul creat de Tara e cel mai lung din Europa, depășit doar de Marele Canion din Statele Unite, care oferă un peisaj mult mai arid. Râul curge 144 km, scurgându-se în Bosnia, în râul Drina.

raul tara

Râul Tara e folosit și pentru rafting, date fiind apele sale limpezi dar vijelioase. În zonă sunt numeroase campinguri, pensiuni și posibilități de cazare.

mijat trojanovic

Podul stă maiestuos la 172 m deasupra râului și are 365 m lungime. Arhitectul podului a fost Mijat Troianovic, iar inginerul șef, Isaac Russo.

camping muntenegru

În timpul războiului, pentru a opri avansarea armatelor italo-germane, partizanii sârbi au dinamitat mijlocul podului, care a fost refăcut imediat după război.

rau albastru natura

Mai multe despre: Destinatii
Meniu
Facebook/WebPhoto.ro
Alte pagini
 • Jooble
  locuri de munca pentru fotografi
 • Evadare
  blog scapat de sub control
 • Craciun fericit .ro
  Cel mai bun organizator de petreceri de Craciun soseste cu reni adevarati
 • Astro foto
  Site specializat in fotografia astronomica si vanatoarea de eclipse
Imagini

Mai multe fotografii pe aceasta tema gasiti in urmatoarea

galerie de imagini

Imaginile pot fi descarcate si folosite pe orice site, fara notificarea prealabila a autorului, dar cu mentionarea sursei.

ro