ro

Cititori, securiști și pesediști din aripa Băsescu, la lansarea cărții șefului SRI, George Cristian Maior

de Victor Grigore, Webphoto.ro

Desi un volum despre experienta la conducerea Serviciului Roman de Informatii ar fi fost mai incitant, George Cristian Maior a decis sa prelungeasca suspansul si s-a prezentat in fata cititorilor cu o carte in care foloseste lucrurile aflate in cei trei ani cat a fost secretar de stat la Ministerul Apararii.

George Cristian Maior

Cartea lui George Maior se numeste "Noul Aliat" si e adresata celor interesati de problemele geopolitice, facand si dezvaluiri voalate din culisele procesului de aderare a Romaniei la NATO.

tabla de sah

Seful lui Maior din acea perioada, Ioan Mircea Pascu, a fost printre cei care au prezentat lucrarea publicului, alaturi de un alt coleg de cabinet, Vasile Dancu, ministrul propagandei din timpul guvernarii lui Adrian Nastase, supranumit micul Goebbels. George Maior, care la data la care a fost numit in mod surprinzator in fruntea SRI de catre Traian Basescu, era parlamentar PSD, e un apropiat al grupului de la Cluj. Pe langa Vasile Dancu, in public a mai fost prezent si Gabriel Oprea, fostul ministru de interne, un alt membru PSD suspectat a pendula intre Cotroceni si partidul lui Mircea Geoana. În fața vorbitorilor a fost așezat un decor ca o tablă de șah, poate pentru a sugera intervențiile celor care mută politicienii din umbră, ca pe piese de șah, sau poate un pretext pentru a avea un decor masonic – podeaua cu desen alb-negru fiind un element comun templelor masonice.

Puiu Pascu

Subiectul cartii Noul Aliat il reprezinta “regandirea politicii de aparare a Romaniei la inceputul secolului XXI”. In volum sunt adunate studii si prelegeri despre rolul Marii Negre in geopolitica zonala, teoriile lui Robert Kaplan si Robert Cooper.

Gabriel Oprea

“In aceasta carte incerc sa exemplific multe ipostaze in care poate am ratat momente semnificative in evolutia noastra, din cauza unei automarginalizari sau a unei insuficiente capacitati de a ne aduna pentru a intelege lumea in care doream sa ne integram. si poate am pierdut destul de mult timp fata de alte state din Europa Centrala in demersurile noastre de integrare in acest spatiu al securitatii si al prosperitatii”, a spus George Maior.

Vasile Dancu piese de sah

George Cristian Maior e de profesie jurist si si-a facut intrarea in politica din postura de fiu al ministrului invatamantului, Liviu Maior. Are un doctorat in drept cu tema "National si european in jurisprudenta Curtii Europene de la Strasbourg". A fost ales senator de Alba pe listele PSD in 2004 si a devenit sef al SRI in 2006.

Dancu

Mai multe despre: Reportaj
Meniu
Facebook/WebPhoto.ro
Alte pagini
 • Jooble
  locuri de munca pentru fotografi
 • Evadare
  blog scapat de sub control
 • Craciun fericit .ro
  Cel mai bun organizator de petreceri de Craciun soseste cu reni adevarati
 • Astro foto
  Site specializat in fotografia astronomica si vanatoarea de eclipse
Imagini

Mai multe fotografii pe aceasta tema gasiti in urmatoarea

galerie de imagini

Imaginile pot fi descarcate si folosite pe orice site, fara notificarea prealabila a autorului, dar cu mentionarea sursei.