en
ro

Lansarea cărții lui Radu Paraschivescu la Librăria Humanitas Cișmigiu

de Victor Grigore, Webphoto.ro

La ultimul campionat european de fotbal, microbiștii au fost impresionați de irlandezii, care umpleau stadionul din Ucraina, colorându-l în verde, dar nu încetau să cânte în cor, deși pe teren echipa lor era zdrobită cu un scor de proporții. Unul din cântecele pe care suporterii irlandezi, dar și cei ai echipei britanice Liverpool, îl cântă frecvent e The Fields of Athenry. Probabil, sub impresia unei emoții similare a pornit și munca de documentare pentru cartea „Astăzi e mâinele de care te-ai temut”.

Radu Paraschivescu este un reputat gazetar sportiv și comentator sarcastic al presei și realităților românești, dar romanul de față surprinde prin tematica foarte apăsătoare pe care o atinge. Pornind de la o colonie de condamnați la moarte din Tasmania, care exista în secolul XIX, și care este evocată în balada irlandeză, Radu Paraschivesu urmărește destinul unui cântec în epoci diferite, reușind să pună alături evocări ale unei foamete memorabile de acum două sute de ani cu scene, care se petrec în așteptarea unei finale de Champions League, jucate de Liverpool.

La lansarea, desfășurată în cadrul plăcut al noii librării Humanitas de lângă parcul Cișmigiu (în clădirea hotelului omonim), au vorbit despre prietenia cu autorul și cu scrierile lui Radu Paraschivescu realizatorii TV Andi Moisescu (Apropo TV, Pro TV) și Cătălin Ștefănescu (Garantat 100%, TVR). Gazda serii a fost scriitoarea și coordonatoarea mai multor colecții lansate de editura Humanitas, Denisa Comănescu, care a și citit un scurt fragment din romanul lui Radu Paraschivescu.

Mai multe despre: Eveniment
Meniu
Facebook/WebPhoto.ro
Alte pagini
 • Jooble
  locuri de munca pentru fotografi
 • Evadare
  blog scapat de sub control
 • Craciun fericit .ro
  Cel mai bun organizator de petreceri de Craciun soseste cu reni adevarati
 • Astro foto
  Site specializat in fotografia astronomica si vanatoarea de eclipse