ro

Competiție de dans sportiv pentru toate vârstele. Cupa HobbyDance

de Victor Grigore, Webphoto.ro

Tineri dansatori, cu varste incepand de la 6 ani au facut o adevarata demonstratie de maiestrie si eleganta la cea de-a sasea editie a Cupei HobbyDance, care a avut loc in orasul Voluntari. Participantii au fost impartiti pe grupe de varsta si categorii conform standardelor Federatiei Romane de Dans Sportiv, astfel incat, pentru a acoperi stilurile consacrate de dans sportiv, concursul a durat intreaga zi de sambata, pentru a se incheia abia spre miezul noptii. Iata cateva dintre stilurile de dans ce s-au numarat printre probele carora le-au fost supusi concurentii.

cha cha cha miscare de dans

Valsul vienez este cel care deschide petrecerea oricarei nunti. E un dans deosebit de elegant, cu miscari ample si rapide. Traditia lui vine de la balurile organizate la curtile regilor austro-ungari, dar fiind un dans usor de invatat a cucerit in scurt timp intreaga lume.

rochie de vals prezentare rochie

Valsul lent e varianta americana a valsului vienez, preluata si perfectionata de catre englezi. Elementele sale definitorii sunt ridicarile si coborarile ample, precum si alunecarile elegante ale partenerilor, care sugereaza plutirea intr-un ritm care sugereaza reveria.

machiaj figura de dans

Tangoul e cel mai controversat dintre dansurile sportive. Tangoul a fost inventat de catre minoritarii africani din cartierele sarace ale Buenos Aires-ului, iar in scurt timp a scandalizat Europa si Statele Unite prin caracterul sau senzual si pasional acuzat la inceputul secolului XX ca ar incuraja vulgaritatea si promiscuitatea. Tangoul e inconfundabil prin ritmul sau sacadat, prin miscarea nervoasa din cap – imprumutata din dansul Milonga – si in general prin dramatismul sau.

vals vienez dans modern

Samba este dansul si muzica emblematica pentru Brazilia si, asemeni tangoului, i-a avut ca initiatori pe emigrantii veniti in America de Sud de pe continentul negru. Exista mai multe variante de samba, cum ar fi: Carioca, Mesemba, Conga, Batucado, Carnivale, etc.

vals dans latino

Slow Foxtrot-ul e derivat din Foxtrot, un dans care are de aceasta data un parinte cert – actorul de revista Harry Fox. In anii 40 era cel mai populari stil de dans in randul generatiei tinere. Versatilitatea si schimbarile de ritm il mentin si astazi printre dansurile nelipsite din competitiile de dans sportiv.

tango

Jive-ul a aparut in America anilor 40 si are ca stramosi jitterburg-ul si miscarile din dansurile populare locale. Cum dansul era criticat ca fiind unul inestetic, dansatorii profesionisti din Marea Britanie l-au rafinat si l-au adaptat unei muzici mai lente, astfel incat jive-ul a devenit a cincilea dans latino in competitiile internationale.

rumba dansuri latino

Quickstep-ul s-a dezvoltat ca o combinatie intre Charleston, Foxtrot si Peabody. Unele miscari amintesc de vals, dar ele sunt realizate mult mai rapid. cu o combinatie de miscari drepte si de rotatie.

tango podium premianti

Mai multe despre: Reportaj
Meniu
Facebook/WebPhoto.ro
Alte pagini
 • Jooble
  locuri de munca pentru fotografi
 • Evadare
  blog scapat de sub control
 • Craciun fericit .ro
  Cel mai bun organizator de petreceri de Craciun soseste cu reni adevarati
 • Astro foto
  Site specializat in fotografia astronomica si vanatoarea de eclipse
Imagini

Mai multe fotografii pe aceasta tema gasiti in urmatoarea

galerie de imagini

Imaginile pot fi descarcate si folosite pe orice site, fara notificarea prealabila a autorului, dar cu mentionarea sursei.