ro

Mos Craciun a venit și în România în sania trasă de reni

de Victor Grigore, Webphoto.ro

E sarbatoarea cea mai indragita de copii, momentul din an in care toti cei care au fost cuminti si au trimis scrisori in Laponia (Finlanda) primesc darurile asteptate. Iar modalitatea de deplasare preferata de Mos si alaiul sau e o sanie rosie fermecata, trasa printre nori de renii condusi de Rudolph.

craciunita
Mos Craciun si Craciunita

Nu e tocmai o traditie populara, fiind mai degraba o laicizare comerciala a unei sarbatori crestine care s-a petrecut abia la inceputul secolului trecut, dar batranelul imbracat in rosu sau purpuri, mereu binedispus si cu un sac de cadouri a devenit atat de simpatizat, incat multi sunt convinsi ca traditia lui dateaza de doua milenii.

mos craciun fotografie mos craciun
copiii au fost incantati de amintirile cu Mos Craciun

Cel mai probabil sursa de inspiratie a legendei lui Mos Craciun e Sfantul Nicolae, rememorat pentru generozitatea si binefacerile lui.

hotel confort

Cu timpul, pe marginea legendei s-a brodat, Mosului cu barba alba adaugandu-i-se o Craciunita si o droaie de spiridusi care in timpul anului fie citesc scrisorile, fie trudesc in fabrica de jucarii de la Polul Nord.

corul radio

De 8 ani, echipa de la Craciun-fericit.ro aduce si in Romania aceasta traditie, fiind cea care a introdus in premiera la noi in tara spectacolele in cadrul carora Mos Craciun isi face aparitia intr-o sanie trasa de reni veritabili, aclimatizati la caldura de la noi.

foto grup

Petrecerile copiilor au ca fundal muzical colinde interpretate de coruri de colindatori sau melodii de sezon alese de DJ profesionisti. Spiridusii sunt si ei cat se poate de credibili, fiind jucati de pitici de doar 1,20 m cu experienta actoriceasca.

sanie reni clown

Anul acesta va putem prezenta imagini de la petrecerile organizate pentru Omniasig, Porsche Bank, Inform Lykos, Hiunday, Centrul Pinocchio si Colina Motors (Ford).

Mai multe despre: Craciun, Reportaj
Multimedia

Dar ce-ar fi Craciunul fara colinde? Acest obicei a evoluat in timp, de la traditionalul:

FLORILE DALBE

Iata vin colindatori,
Florile Dalbe,
Noaptea pe la cantatori.
Si ei vin mereu, mereu
Si-l aduc pe Dumnezeu.
Dumnezeu adevarat,
Soare-n raze luminat

Meniu
Facebook/WebPhoto.ro
Alte pagini
  • Jooble
    locuri de munca pentru fotografi
  • Evadare
    blog scapat de sub control
  • Craciun fericit .ro
    Cel mai bun organizator de petreceri de Craciun soseste cu reni adevarati
  • Astro foto
    Site specializat in fotografia astronomica si vanatoarea de eclipse
Imagini

Mai multe fotografii pe aceasta tema gasiti in urmatoarea

galerie de imagini

Imaginile pot fi descarcate si folosite pe orice site, fara notificarea prealabila a autorului, dar cu mentionarea sursei.