ro

Proteste anticomuniste la București în sprijinul revoluției de la Chișinău

de Victor Grigore, Webphoto.ro

Studentii basarabeni aflati la studii in Romania au manifestat in marile centre universitare din tara, in semn cu tinerii de varsta lor care au pornit o adevara revolutie anticomunista la Chisinau. Studentii moldoveni care invata la Iasi nu au fost lasati sa treaca Prutul pentru a se alatura manifestatiilor de protest fata de furtul alegerilor de catre comunistii aflati la putere in Basarabia. Mitinguri de solidaritate s-au tinut la Bucuresti, in Piata Universitatii, dar si la Iasi, Timisoara, Arad si alte orase. Protestatarilor li s-au alaturat romani care militeaza pentru reunirea Basarabiei cu Romania.

jos comunismul

Revolutia generatiei tinere a izbucnit la Chisinau a doua zi dimineata dupa anuntarea rezultatului alegerilor in care partidul comunist al lui Vladimir Voronin s-a declarat castigator cu 45 de procente. Atat Uniunea Europeana, cat si politicienii de la Bucuresti, au fost rezervati in a sustine protestele fortelor democratice de la Chisinau, tratand cu diplomatie si indiferenta situatia creata.

suporter

La Chisinau tinerii au luat cu asalt in prima zi de proteste Palatul Parlamentului si sediul Presedintiei cu steaguri ale republicii Moldova, purtand stema cu capul de zimbru, dar si drapele tricolore romanesti si steaguri ale Uniunii Europene.

portavoce

La protestul din Piata Universitatii au participat circa 3000 de protestatari care au ocupat peluza din fata Teatrului National din Bucuresti, nu departe de borna kilometrica ridicata in urma cu 19 ani, in timpul celei mai lungi manifestatii anticomuniste din istorie (peste 40 de zile), borna pe care scrie kilometrul zero al democratiei, zona libera de neocomunism.

cruce universitate

La miting s-au scandat numeroase lozinci pro-unioniste si anticomuniste: Basarabia, pamant romanesc, Traiasca, traiasca, unite sa traiasca: Moldova, Ardealul si Tara Romaneasca, Jos comunistii, Rezist, sunt anticomunist, Acelasi sange, aceeasi tara, romani am fost cu toti odinioara, Romania, nu uita, Basarabia e a ta.

alaturi de voi

Protestele de la Chisinau sunt asteptate sa se reia in dimineata urmatoare.

drapel moldova

basarabia

steaguri

studenti basarabeni secera si ciocanul

jos

Mai multe despre: Reportaj
Meniu
Facebook/WebPhoto.ro
Alte pagini
 • Jooble
  locuri de munca pentru fotografi
 • Evadare
  blog scapat de sub control
 • Craciun fericit .ro
  Cel mai bun organizator de petreceri de Craciun soseste cu reni adevarati
 • Astro foto
  Site specializat in fotografia astronomica si vanatoarea de eclipse
Imagini

Mai multe fotografii pe aceasta tema gasiti in urmatoarea

galerie de imagini

Imaginile pot fi descarcate si folosite pe orice site, fara notificarea prealabila a autorului, dar cu mentionarea sursei.