en
ro

Simboluri legionare și scandări rasiste la mitingul Noii Drepte

de Victor Grigore, Webphoto.ro

Aproape o suta de membrii ai organizatiei extremiste Noua Dreapta au tinut sa marcheze Ziua Nationala a Romaniei printr-un miting cu steaguri verzi si tricolore. Organizatia s-a facut cunoscuta in special prin violentele create la marsurile anuale ale homosexualilor, dar de aceasta data participantii au demonstrat pasnic.

noua dreapta skin head

In lipsa unor adversari, mitingul a avut chiar o nota apatica, in ciuda scandarilor violente. Demonstrantii, inarmati cu steaguri tricolore, si egalati numeric de fortele de ordine, s-au reunit pe Dealul Patriarhiei de unde au pornit incolonati pe langa arteziene pana in Piata Constitutiei, in fata Casei Poporului.

steaguri tricolore

In timpul marsului a fost desfasurat si un tricolor de mari dimensiuni purtat de margini de cei prezenti. Protestatarii au scandat Noi suntem romani, Tiganii nu sunt romani, Basarabia, pamant romanesc si Tinutul secuiesc, pamant romanesc.

noua dreapta

Pe un alt banner negru statea scris Impotriva separationismului maghiar, pentru unitate nationala, cu rosu-alb-verde, respectiv rosu-galben si albastru.

participant la miting steag noua dreapta

Cativa participanti erau imbracati in camasi verzi, in stilul legionarilor si purtau sepci sau geci negre cu insemne specifice organizatiilor neo-fasciste. Altii, care tineau sa fie si mai expliciti purtau la vedere tricouri cu efigia creatorului Legiunii, Corneliu Zelea-Codreanu.

nationalisti

Inceput cu mare aplomb in ciuda slabei prezente, mitingul s-a incheiat in stilul reuniunilor Vetrei Romanesti din anii 90, cu cantece patriotice intr-un tarc al Jandarmeriei in parcarea din fata Casei Poporului.

miting

Basarabia

trei culori

Mai multe despre: Reportaj
Meniu
Facebook/WebPhoto.ro
Alte pagini
 • Jooble
  locuri de munca pentru fotografi
 • Evadare
  blog scapat de sub control
 • Craciun fericit .ro
  Cel mai bun organizator de petreceri de Craciun soseste cu reni adevarati
 • Astro foto
  Site specializat in fotografia astronomica si vanatoarea de eclipse