en
ro

Soluții de amenajare, ventilare și încălzire a locuinței

de Victor Grigore, Webphoto.ro

Sphera Building Center a gazduit seminarul Caldura si culoare in casa noastra – ambientarea locuintei, in cadrul caruia au fost expuse solutii moderne de amenajare interioara. Avantajul showroom-ului pentru constructii situat in Strada Nutu Ion nr 44 (Razoare) este ca pe langa sustinerea teoretica a unei teme, produsele mentionate pot fi testate si studiate la standul producatorului.

sphera marian rotaru

Sphera Building Center functioneaza ca o expozitie permanenta de constructii adresata in principal arhitectilor si inginerilor constructori; in cadrul ei sunt active peste 33 de standuri care acopera arii diverse: climatizare, usi si ferestre, mobilier si decoratiuni, feronerie, instalatii, ceramica si sanitare, vopseluri si tencuieli, electrice, etc.

Prezentarea teoretica a fost sustinuata de designerul Marian Rotaru si s-a axat pe trei teme principale, reprezentand tot atatea sugestii de amenajare interioara: o solutie care integreaza ventilarea si incalzirea unei constructii rezidentiale (aflata in stadiu de executie), alegerea unui tip adecvat de semineu in functie de stilul amenajarii, respectiv, rolul cromaticii finisajelor de interior.

public

A fost prezentat recuperatorul de caldura produs de Ventiplast, o solutie care joaca atat rolul unei instalatii clasice de ventilare cu tubulatura incastrata in pereti si pardoseala, dar si pe acela al unei instalatii de climatizare. Modalitatile de construire a sistemului sunt diverse, o varianta fiind aceea in care aerul cald este introdus in incapere prin guri de aerisire ce pot fi disimulate in diverse elemente decorative, iar aerul rece este evacuat prin fante asezate in partea superioara a peretilor. In acest caz se obtin avantaje similare cu ale incalzirii prin pardoseala, dublate de o purificare a aerului benefica inclusiv persoanelor cu diverse alergii. Sistemul de ventilatie este suficient, la nevoie, pentru a asigura o atmosfera placuta si sanatoasa chiar si intr-o incinta cu ferestre fixe.

vizitatori

Semineul are o traditie veche in casele romanilor, care coboara pana in antichitate, cand vatra era locul ce adapostea focul in interior si locul de adunare al intregii familii. In zilele noastre, semineul este redescoperit ca un element de distinctie in contextul abandonarii apartamentelor de bloc in favoarea unor forme mai intime de locuire. De aceea, e foarte important ca arhitectii si cei ce se ocupa de amenajari sa fie bine informati cu privire la variantele existente pe piata, astfel incat sa se evite asocieri la limita kitschului intre interioare modernist-minimaliste si modelele clasice de seminee, sau invers.

semineu

La standul Il Caminetto au putut fi studiate indeaproape cateva modele de seminee, reprezentantii firmei furnizand toate datele tehnice necesare privitoare la randamentul termic al acestor solutii estetice de incalzire. Avantajul semineelor expuse de Il Caminetto, care pot functiona cu gaze sau lemne, este acela ca forma lor poate fi personalizata pentru a fi cat mai bine armonizata cu stilul decoratiunilor unei locuinte.

sevalet macheta bloc

Si pentru ca am ajuns la acest aspect, nu trebuie uitat nici elementul care da prima impresie asupra unei incaperi si anume cromatica. Dupa cateva consideratii privind modalitatile in care cromatica poate sustine din punct de vedere estetic un interior, facute de designerul Marian Rotaru, participantii au fost invitati la standul Policolor. Aici au asistat la o demonstratie a diversitatii paletei coloristice a vopselelor de interior produse de Policolor. Demonstratia a fost una interactiva, la finalul ei participantii la seminar primind ca amintire si o pictura abstracta realizata pe loc cu vopselele Policolor pentru redecorarea propriei locuinte.

Mai multe despre: Reportaj
Meniu
Facebook/WebPhoto.ro
Alte pagini
 • Jooble
  locuri de munca pentru fotografi
 • Evadare
  blog scapat de sub control
 • Craciun fericit .ro
  Cel mai bun organizator de petreceri de Craciun soseste cu reni adevarati
 • Astro foto
  Site specializat in fotografia astronomica si vanatoarea de eclipse