Amalfi, Positano şi Sorento, perlele rivierei italiene

de Victor Grigore, Webphoto.ro

Având în faţă priveliştea pitorescă a insulei Capri, această porţiune a coastei mediteraneene are plaje însorite şi drumuri fantastice, care şerpuiesc printre livezi de lămâi şi terase. Oraşelele sunt la fel de spectaculoase ca drumurile care le leagă. Casele sunt înghesuite una în alta pe versantul muntelui, cu spaţiu între ele doar pentru câteva trepte, care ţin locul unor străzi obişnuite. Prin această aşezare, locatarii se pot bucura toţi de priveliştea unui răsărit sau a unui apus peste Marea Tireniană, o parte a Mării Mediterane.

positano mediterana

La Amalfi se poate ajunge cu autobuzul de la Napoli (circa 35 km sud), iar odată ajuns acolo nu ai voie să ratezi biserica Sfântul Andrei, o mărturie a moştenirii bizantine a acestui oraş inclus în patrimoniul UNESCO. Amalfi a prosperat în trecut din comerţul făcut cu Imperiul Bizantin şi din folosirea poziţiei strategice între lumea otomană, arabă şi occidentală.

alee verde ceramica

Acum Amalfi îşi ispiteşte turiştii cu limoncello, un lichior făcut din lămâi, şi cu diferite suveniruri, de la ceramică la ţesături. Deşi limoncello se face acum şi în alte părţi ale lumii, el e înregistrat ca o marcă locală pentru Amalfi. Aici cresc nu doar livezi de lămâi, dar şi o varietate de lămâi uriaşe şi dulci, numite sfusato amalfitano.

nunta asia coasta italiana

Locul e atât de romantic, încât a devenit un magnet pentru turişti, care aleg să se căsătorească aici ori să îşi petreacă luna de miere.
Tradiţia navală a staţiunii Amalfi e amintită de o statuie a lui Flavio Gioia, navigatorul care a perfecţionat busola, sculptată de Alfonso Balzico.

lamai

Sorrento e oraşul care dă numele acestei bucăţi de pământ cunoscută ca Peninsula Sorentină, o excrescenţă a conturului de cizmă al Italiei, care e ea însăşi o peninsulă. Aici s-a născut Torquato Tasso, cel care acum dă numele unei pieţe centrale din oraş.

ceas limoncelo

Principalul monument din Positano e biserica închinată Fecioarei Maria (Santa Maria Assunta). Are influenţe bizantine şi e construită pe locul unei abaţii vechi de o mie de ani. Ambele biserici, din Amalfi şi Positano, se mândresc cu icoane şi moaşte furate de cruciaţi şi piraţi de la Constantinopol.

stanca

În toate aceste trei oraşe sunt o sumedenie de cafenele, cu vedere la plajă sau pe plajă, şi ambarcaţiuni care oferă croaziere către insula Capri sau Napoli.

costiera amalfitana marioneta

Mai multe despre: Destinatii
Meniu
Facebook/WebPhoto.ro
Alte pagini
 • Jooble
  locuri de munca pentru fotografi
 • Evadare
  blog scapat de sub control
 • Craciun fericit .ro
  Cel mai bun organizator de petreceri de Craciun soseste cu reni adevarati
 • Astro foto
  Site specializat in fotografia astronomica si vanatoarea de eclipse
Imagini

Mai multe fotografii pe aceasta tema gasiti in urmatoarea

galerie de imagini

Imaginile pot fi descarcate si folosite pe orice site, fara notificarea prealabila a autorului, dar cu mentionarea sursei.

ro