Szeged, fermecătorul oraș de pe Tisa, reconstruit de împăratul Franz Joseph

de Victor Grigore, Webphoto.ro

Szeged e un mic oraș din Ungaria, situat în sudul țării, pe malurile râului Tisa. În mod tradițional, regiunea e cunoscută pentru cultura de paprika, un ingredient de bază în gulaș.

primaria din szeged
Primăria din Szeged

Aspectul acestui oras liniștit datează de la sfârșitul secolului al XIX-lea, când împăratul Franz Joseph l-a reconstruit aproape în întregime în urma unei inundații. Emblemele arhitecturale ale orașului sunt Universitatea și Biserica Votivă, dar multe alte clădiri din centrul istoric sunt renovate și păstrează aerul imperial. În zona pietonală se găsesc mai multe monumente, între care ansamblul statuar din Piața Klauzal.

zona pietonala
Zona pietonală din centrul orașului

Printre clădirile importante se numără: primăria, teatrul, universitatea, Biserica Votivă, catedrala gotică Grey Frias, palatul Roek.

monument violonist

Szeged e foarte aproape de granița de nord-vest a României, la capătul autostrăzii care duce la Budapesta. Dar atât pentru arhitectura sa, cât și pentru cumpărături, Szeged merită să fie o destinație în sine, nu doar un popas în drumul spre capitala maghiară.

calatori prin szeged

Mai multe despre: Destinatii
Meniu
Facebook/WebPhoto.ro
Alte pagini
 • Jooble
  locuri de munca pentru fotografi
 • Evadare
  blog scapat de sub control
 • Craciun fericit .ro
  Cel mai bun organizator de petreceri de Craciun soseste cu reni adevarati
 • Astro foto
  Site specializat in fotografia astronomica si vanatoarea de eclipse
Imagini

Mai multe fotografii pe aceasta tema gasiti in urmatoarea

galerie de imagini

Imaginile pot fi descarcate si folosite pe orice site, fara notificarea prealabila a autorului, dar cu mentionarea sursei.

ro