Villa Borghese, mirificele grădini de agrement ale Romei

de Victor Grigore, Webphoto.ro

Colina Pinciană nu s-a numărat printre celebrele șapte coline ale Romei antice, dar astăzi e cea mai plăcută colină a orașului, grație parcului construit aici. A ne imagina o persoană suficient de bogată și de puternică pentru a construi un asemenea parc drept domeniu privat al unei case de vacanță e destul de amețitor. Și ar trebui să adăugăm că acest slujitor al bisericii, cardinalul Scipione Borghese, avea pe lângă acest domeniu și o colecție de artă cel puțin la fel de impresionantă.

parc

Sunt elemente care vorbesc nu doar despre gustul său rafinat, dar și despre corupția din sânul statului papal, care se ocupa atunci nu doar de treburile spirituale, dar stăpânea o bună parte din Italia de azi.

relaxare templu

Scipione Borghese era nepotul Papei și a fost promovat tocmai pe acest considerent, dar s-a dovedit foarte iscusit în gestionarea nu doar a finanțelor Vaticanului, dar și pe ale familiei sale. Astfel a ajuns să dețină orașe întregi și terenuri întinse la periferia Romei, care îi aduceau chirii impresionante.

parcul borghese

Inițial, parcul avea un aspect mai geometric, tradițional, dar a fost transformat într-o grădină englezească, pentru a imita mai bine creșterea naturală a vegetației. Vegetația e abundentă, cu specii diverse, de la pini seculari la alei umbrite de magnolii. Dintr-o latură a colinei Pinciene se poate vedea întreaga Piazza del Popolo.

relaxare

O altă intrare, pe lângă Villa Medici, are priveliște asupra orașului și Vaticanului și acces la treptele care coboară în Piazza Spagna.

gradina zoologica

Vila Borghese propriu-zisă, pentru care a fost construit domeniul acesta generos e acum muzeu, adăpostind colecții adunate de cardinal. Ele includ opere de Caravaggio și Bernini, cărora cardinalul Borghese le-a fost protector și finanțator, Tițian, Rafael și Rubens.

politie calare

Printre numeroasele muzee la care se poate ajunge prin aliele parcului Villa Borghese mai menționăm Muzeul de Zoologie dar și grădina Zoologică a orașului.

pini mediteraneeni

insulita pajiste

lalele negre

fagi autostrada subterana

Mai multe despre: Destinatii
Meniu
Facebook/WebPhoto.ro
Alte pagini
 • Jooble
  locuri de munca pentru fotografi
 • Evadare
  blog scapat de sub control
 • Craciun fericit .ro
  Cel mai bun organizator de petreceri de Craciun soseste cu reni adevarati
 • Astro foto
  Site specializat in fotografia astronomica si vanatoarea de eclipse
Imagini

Mai multe fotografii pe aceasta tema gasiti in urmatoarea

galerie de imagini

Imaginile pot fi descarcate si folosite pe orice site, fara notificarea prealabila a autorului, dar cu mentionarea sursei.

ro