ro

Cel mai mare brad din Europa a adunat 100.000 de oameni la inaugurare

de Victor Grigore, Webphoto.ro

O mare de oameni a invadat centrul Bucurestiului, paralizand circulatia, metroul, magazinele si restaurantele din zona, pentru a asista la aprinderea luminilor celui mai inalt brad artificial de Craciun. Bucurestenii au infruntat cu stoicism gerul si au mai nou un nou sport local: fotografiatul bradului. Cu aparate foto sau telefoane mobile, toti isi doresc o amintire cu un brad record.

lumini brad lumini brad

Bradul ridicat de Millenium Bank si Primaria Municipiului Bucuresti a fost aprins cu o intarzirere de 13 minute care au parut interminabile dat fiind frigul de afara si faptul ca oamenii asteptau deja chiar si de cateva ore ca sa vada minunea. Dar spectacolul de artificii absolut grandios i-a facut pe cei mai multi sa spuna ca asteptarea a meritat.

artificii brad artificii

Bradul din fata Unirea Shopping Center are 76 de metri inaltime (cat o cladire cu 25 de etaje), doar steluta din varf masurand 3,5 metri.

artificii brad

Beculetele si schelele metalice care sustin cele sapte etaje ale bradului artificial cantaresc 290 de tone.

pom de craciun pom de iarna

Pomul de Craciun a reusit deja sa imparta bucurestenii in doua tabere. Sustinatorii lui spun ca sunt mandri de aceasta realizare inginereasca si de recordul inregistrat, in timp ce adversarii amintesc ca bradul arata destul de sinistru pe timpul zilei.

pom de craciun brad record

Ecologistii au insa ocazia sa rasufle usurati, cel putin nu a fost taiat niciun arbore pentru a fi impodobit. Din pacate, Bucurestiul continua sa ramana un oras murdar, dupa cum se poate vedea si din imaginea alaturata, in care stralucitorul brad e reflectat intr-o baltoaca mizera in vecinatatea unor gunoaie care umplu batranele arteziene oprite pe timpul iernii.

brad universitate

Jocurile de lumini ale bradului sunt totusi specaculoase, o combinatie de galben, verde si albastru, cu desene cu motive religioase, ingerasi, lumanari aprinse sau spice de grau stilizate.

Alta data atractia orasului, bradul de la Universitate e acum parasit si ignorat de trecatori. Luminile lui, ca si ornamentele de pe bulevard s-au aprins si ele tot de duminica seara.

Mai multe despre: Craciun, Reportaj
Meniu
Facebook/WebPhoto.ro
Alte pagini
 • Jooble
  locuri de munca pentru fotografi
 • Evadare
  blog scapat de sub control
 • Craciun fericit .ro
  Cel mai bun organizator de petreceri de Craciun soseste cu reni adevarati
 • Astro foto
  Site specializat in fotografia astronomica si vanatoarea de eclipse
Imagini

Mai multe fotografii pe aceasta tema gasiti in urmatoarea

galerie de imagini

Imaginile pot fi descarcate si folosite pe orice site, fara notificarea prealabila a autorului, dar cu mentionarea sursei.