ro

Circul rămâne distracția favorită a copiilor

de Victor Grigore, Webphoto.ro

Circul Globus a marcat Ziua Europeana a Circului cu avanpremiera unui spectacol in care apar actrite cunoscute, ca Maria Buza si Anca Sigartau, si din care nu lipsesc ingredientele care dau farmec spectacolelor de gen – dresura de tigri, ponei si pasari, dansul si umorul. Scenariul spectacolului Padurea fermecata a gasit o solutie de imbinare a numerelor de circ cu povestile pentru copii, astfel incat nimeni nu are timp sa se plictiseasca pe parcursul trecerii dintre numerele destul de diverse reunite in spectacol, si fie ca e vorba de muzica, de coregrafie sau de animalele exotice, fiecare copil va gasi cel putin un lucru care sa-l incante.

joben

Calauzele spectatorilor sunt "Ciucureii veseli", o gasca de zurbagii plecati in cautarea tineretii fara batranete si a vietii fara de moarte. Clownii intra in dialog in mai multe randuri cu ursitoarele interpretate de Maria Buza, Anca Sigartau si Liana Lungu, care au grija sa nu li se intample ceva in padure ciucureilor, dar ii si trimit pe acestia in diverse aventuri.

cal

Prima misiune pe care ursitoarele le-o dau "ciucureilor" este sa aiba grija de herghelia de ponei. Cei mai pitici dintre calutii miniaturali sunt cam de inaltimea unui dog-german, deci clownii se vor descurca. Putin mai greu le-ar fi fost daca ar fi trebuit sa calareasca si splendidul exemplar de Shayer, un armasar strunit de dresoarea frantuzoaica Sandrine le Bris.

tigri

Din fericire pentru ei, clownii nu sunt obligati sa intre si in cusca tigrilor siberieni dresati de Mioara si Adrian. Cei cinci tigri de mari dimensiuni sar prin foc, fac echilibristica si se ridica in doua labe intr-un numar plin de suspans prezentat in premiera.

coregrafie

Deosebite sunt la acest spectacol si momentele de coregrafie, de la dansurile tiganesti din prima parte, la o grandioasa desfasurare de forte in numarul de acrobatii la inaltime cu ajutorul unor esarfe uriase. Costumele trupei Almas si coregrafia realizata de Alice Visan reusesc in acest punct al spectacolului sa compenseze absenta unui numar de iluzionism, printr-un moment de magie. Spectatorul e impresionat de exuberanta acestui pasaj care imbina misterul si senzualitatea, intr-atat incat dificultatea propriu-zisa a numarului aerian trece in plan secund, acoperita de gratia punerii in scena.

Aparitiile dresorului german Jochen Krenzola sunt un bun prilej pentru copii de a-si imbogati cunostintele despre animale. Rand pe rand populeaza arena gaste si rate salbatice, porumbei albi si papagali acrobati care se inteleg chiar si cu pisicile si cainii, toate vegheate de un urias vultur plesuv, adus pentru prima data in tara noastra.

echilibru

Printre sarcinile pe care clownii le au de dus la indeplinire se numara si pregatirea unei mese, dar patrunderea lor in bucatarie transforma totul in haos, iar in loc de portii de paste se servesc batai cu faina spre deliciul spectatorilor.

ponei

Trecuti peste toate probele amintite si peste altele, neobisnuitii aventurieri afla in final mesajul moralizator al povestii, transmis de catre zanele-ursitoare, ca darurile cautate de ei pot fi atinse atunci cand pui suflet in ceea ce faci, iubesti ceea ce e frumos si cand descoperi bucuria din fiecare lucru pe care il ai de dus la indeplinire.

tigru

Iar ca orice poveste care se respecta, si aventura "ciucureilor" se incheie cu o nunta, ba chiar cu mai multe, caci abilii acrobati isi gasesc fiecare cate o frumoasa mireasa, iar totul se termina cu o perinita la care participa toate personajele.

bucatari

Biletele la spectacolul regizat de Brandusa Novac variaza intre 25 si 40 de lei in sala, si 45 – 60 de lei la loje.

clown

In paralel cu spectacolul Padurea fermecata, la Circul Globus se joaca si un show de varietati denumit Micul Paris, destinat de aceasta data exclusiv adultilor, spectacol care readuce la viata atmosfera boemei bucurestene din perioada interbelica, populata de Zaraza, Maria Tanase, Jean Moscopol sau Cristian Vasile.

trapezisti

Mai multe despre: Reportaj
Meniu
Facebook/WebPhoto.ro
Alte pagini
 • Jooble
  locuri de munca pentru fotografi
 • Evadare
  blog scapat de sub control
 • Craciun fericit .ro
  Cel mai bun organizator de petreceri de Craciun soseste cu reni adevarati
 • Astro foto
  Site specializat in fotografia astronomica si vanatoarea de eclipse
Imagini

Mai multe fotografii pe aceasta tema gasiti in urmatoarea

galerie de imagini

Imaginile pot fi descarcate si folosite pe orice site, fara notificarea prealabila a autorului, dar cu mentionarea sursei.