Civilizații îndepărtate, animale preistorice și actuale, în fascinanta lume a cunoașterii

de Victor Grigore, Webphoto.ro

Muzeul Grigore Antipa din București, situat în Piața Victoriei, ne transportă în lumea zoologiei și antropologiei, într-o călătorie care începe cu multe milenii în urmă, cu reconstrucția unor schelete de dinozauri și mamuți.
schelet dinozaur

Deși Muzeul de Științe Naturale există ca instituție distinctă de Muzeul Național încă de pe vremea lui Cuza, cel care l-a reinventat a fost Grigore Antipa. De altfel, muzeul i-a purtat numele celui care l-a condus vreme de peste 50 de ani, încă din timpul vieții acestuia, ca o recunoaștere a meritelor savantului român. Fiind unul dintre pionierii muzeisticii mondiale, Grigore Antipa a fost solicitat de specialiștii străini să scrie o lucrare despre principiile organizării acestei activități.

vizitare muzeu

Grigore Antipa a studiat diverse organisme marine și dunărene, potrivit principiilor darwiniste. Muzeul organizat de Antipa are mai multe colecții de roci, colecții zoologice, cu animale impăiate sau prezervate în formol, un număr total de peste 2 milioane de piese.

eschimos

Deosebit de atractive sunt colecțiile de fluturi, pești și amfibieni. Întâlnirea cu elefanți, girafe, lei sau dinozauri în mărime naturală e de asemenea impresionantă.

ghepard

Muzeul a beneficiat de transformări impresionante, de-a lungul timpului, imaginile de față fiind anterioare amplei operațiuni de renovare încheiată în 2011. La redeschiderea de atunci muzeul a bătut toate recordurile de popularitate, înregistrându-se cozi imense ale vizitatorilor uimiți de noua arhitectură interioară a muzeului, cu ecrane uriașe de proiecție și interactivitate multimedia.

elefanti

pasari pictura

Mai multe despre: Destinatii
Meniu
Facebook/WebPhoto.ro
Alte pagini
 • Jooble
  locuri de munca pentru fotografi
 • Evadare
  blog scapat de sub control
 • Craciun fericit .ro
  Cel mai bun organizator de petreceri de Craciun soseste cu reni adevarati
 • Astro foto
  Site specializat in fotografia astronomica si vanatoarea de eclipse
Imagini

Mai multe fotografii pe aceasta tema gasiti in urmatoarea

galerie de imagini

Imaginile pot fi descarcate si folosite pe orice site, fara notificarea prealabila a autorului, dar cu mentionarea sursei.

ro