ro

Grecii din România și-au sărbătorit ziua națională cu ansamblul Ellas, zorba, sirtaki și uzo

de Victor Grigore, Webphoto.ro

Ansamblul de dansuri traditionale Ellas a umplut Sala Dalles pentru un spectacol care i-a bucurat pe grecii si romanii adunati sa aniverseze ziua nationala a statului Elen. Intalnirea a fost departe de festivismul oficial al unei astfel de ocazii, spectatorii prezenti insotind cu aplauze ritmurile muzicii grecesti, intr-o atmosfera de petrecere. Dupa concert, invitatii au gustat si cateva dintre preparatele specifice bucatariei mediteraneene.

dansuri populare

De ziua Greciei, ansamblul de dansuri traditionale Ellas, format la liceul Hristo Botev, in cadrul caruia exista si clase in care se poate studia greaca moderna, a aniversat 15 ani de existenta. Membrii grupului au fost invitati la mai multe emisiuni de televiziune si in concerte alaturi de artisti celebri ca Demis Roussos, Anna Vissi, Constantinos Christoforou sau Thanasis Polikandriotis. Dupa demonstratia de virtuozitate a dansatorilor a urmat un scurt concert de muzica instrumentala.

grecia costum de grec

Pe 25 martie grecii din intreaga lume sarbatoresc declansarea razboiului antiotoman de independenta, razboi in care au luptat si romanii condusi de Tudor Vladimirescu.

greeks

Sarbatoarea grecilor coincide cu Buna Vestire intrucat declansatorul miscarii de eliberare nationala a fost chiar un calugar, arhiepiscopul Patras Germanos.

sirtaki

Cel mai cunoscut dans grecesc prezentat si la Sala Dalles este zorba, un sirtaki facut celebru de ecranizarea romanului lui Nikos Kazantzakis ce il avea ca protagonist pe sir Anthony Quinn.

grec

De ziua lor, grecii gatesc tzatziki, un sos de iaurt cu castraveti si iaurt, salate de legume precum horiatiki si alte mancaruri “udate” cu uzo, o bautura alcoolica distilata din migdale.

muzica greceasca

Mai multe despre: Reportaj
Multimedia

Imagini filmate de la petrecerea organizata de comunitatea elena din Romania.
Meniu
Facebook/WebPhoto.ro
Alte pagini
 • Jooble
  locuri de munca pentru fotografi
 • Evadare
  blog scapat de sub control
 • Craciun fericit .ro
  Cel mai bun organizator de petreceri de Craciun soseste cu reni adevarati
 • Astro foto
  Site specializat in fotografia astronomica si vanatoarea de eclipse
Imagini

Mai multe fotografii pe aceasta tema gasiti in urmatoarea

galerie de imagini

Imaginile pot fi descarcate si folosite pe orice site, fara notificarea prealabila a autorului, dar cu mentionarea sursei.