Plaja Paleokastritsa, cel mai pitoresc loc de pe insula Corfu

de Victor Grigore, Webphoto.ro

Dacă ajungi pe insula Corfu prin oraşul capitală cu acelaşi nume, situat în partea sa estică, merită să faci un ocol prin nord de-a lungul coastei pentru a ajunge la un loc încântător numit Paleokastritsa. Locul e socotit a avea unul din cele mai frumoase peisaje marine din lume, pentru un român fiind cel mai apropiat loc de casă în care poţi avea senzaţia că te afli pe o insulă din Pacific. Apele mării Egee sunt apropiate de culoarea turcoazului şi în mai multe locuri poţi zări pietrele de pe fundul mării, la câţiva metri adâncime.

paleokastrisa

Pentru ca turiştii să se bucure de aceste ape limpezi şi curate, există vaporaşe cu puntea din sticlă, care fac circuite inclusiv prin grotele care se văd de pe ţărm. Grotele sunt suficient de mari încât un vaporaş bine manevrat să le poată străbate. Yahturile milionarilor sunt şi ele o prezenţă obişnuită în apele teritoriale ale acestei staţiuni cosmopolite, în care englezii sunt cel mai bine reprezentaţi. În ultimii ani şi românii aleg Corfu ca destinaţie, iar foarte ospitalierii localnici ştiu suficientă engleză pentru a-i întâmpina cu tipica volubilitate elenă.

apa turcoaz munte si mare

Dacă plajele sunt puţin cam înguste şi nu atât de nisipoase, farmecul locului îl dau cele trei golfuri cu creste înverzite de arbuşti care răsar din stâncă. Pentru plaja cu nisip mai bun, aşa cum suntem obişnuiţi de pe litoralul românesc, puteţi alege Glyfada, însă peisajul din Palaiokastritsa, cum ii spun localnicii, e unic. Dacă îţi întorci ochii de la mare, poţi vedea livezile de măslini, lămâi şi serpentinele cu case răsfirate pe versantul muntelui.

sticla

Ca posibilităţi de distracţie există mai multe baruri, discoteci şi terase, răsfirate de-a lungul şoselei principale, care şerpuieşte de-a pe ţărm. În taverne, meniul e adaptat gusturilor turiştilor europeni, dar aveţi de unde alege, dacă doriţi mâncăruri locale cu specific marin.

lamaie verde

Localnicii au şi o legendă, potrivit căreia piatra care se vede în zare, la câteva sute de metri de ţărm e corabia care l-a adus acasă pe Ulise. În apropiere se poate vizita şi o modestă mănăstire, Panagia.

plaja

Printre posibilităţile de cazare se numără: Hotel Zefiros, cu patru etaje, unul din cele mai vechi de pe insulă, datând de dinainte de război şi Hotel Oceanis, cu o panoramă superbă a ţărmului.

insulita

paleokastrita

case pe stanca

grota

departare

Grecia

Mai multe despre: Destinatii
Multimedia

Câteva imagini filmate pe insula Corfu, în apropierea plajei Paleokastrita
Meniu
Facebook/WebPhoto.ro
Alte pagini
 • Jooble
  locuri de munca pentru fotografi
 • Evadare
  blog scapat de sub control
 • Craciun fericit .ro
  Cel mai bun organizator de petreceri de Craciun soseste cu reni adevarati
 • Astro foto
  Site specializat in fotografia astronomica si vanatoarea de eclipse
Imagini

Mai multe fotografii pe aceasta tema gasiti in urmatoarea

galerie de imagini

Imaginile pot fi descarcate si folosite pe orice site, fara notificarea prealabila a autorului, dar cu mentionarea sursei.

Harta
Harta
O mică hartă cu obiectivele principale de pe insulă.
ro