Parcul Tineretului, cea mai mare zonă verde din sudul Capitalei

de Victor Grigore, Webphoto.ro

Cu o suprafață de aproximativ 80 de hectarem Parcul Tineretului e unul din plămânii Bucureștiului, depășit doar de parcul Herăstrău, aflat în celălalt pol al orașului. Deși nu e un parc la fel de îngrijit și de bogat în vegetație și monumente ca Parcul Cișmigiu sau cochetul parc învecinat, Carol I, Tineretului oferă suficient spațiu de relaxare. În partea sa de sud se află și cea mai mare sală pentru sporturi și concerte, Sala Polivalentă (Ioan Kunst Ghermănescu).

parcul tineretului

Tot în Parcul Tineretului, în zona dinspre bulevardul și stația de metrou Constantin Brâncoveanu, se află și Orășelul Copiilor, care își așteaptă la rândul său renovarea și reproiectarea care să îl aducă la nivelul unui adevărat parc de distracții modern.

toamna

Printre atuurile Parcului Tineretului se numără și lacul de mari dimensiuni cu două insulițe la care se poate ajunge pe niște poduri arcuite. Un pod, care poate fi străbătut și de vehicule, leagă Sala Polivalentă de aripa dinspre liceul Șincai (stația de metrou Tineretului) a parcului.

cafeneaua actorilor

Ieșirea dinspre Bulevardul Tineretului (fost Pionierilor) face legătura cu Palatul Copiilor, unde se desfășoară diverse activități artistice și extra-școlare. Ieșirea dinspre bulevardul Șerban Vodă leagă parcul de stația de metrou Eroii Revoluției (Pieptănari).

strand vacaresti copaci

De pe dealul Sălii Polivalente se poate vedea ștrandul și parcul Văcărești, dar din păcate accesul la aceste două obiective e îngrădit în actuala arhitectură a parcului.

sala polivalenta

strand tineretului

insula tineretului

flori de cires

Mai multe despre: Destinatii
Meniu
Facebook/WebPhoto.ro
Alte pagini
 • Jooble
  locuri de munca pentru fotografi
 • Evadare
  blog scapat de sub control
 • Craciun fericit .ro
  Cel mai bun organizator de petreceri de Craciun soseste cu reni adevarati
 • Astro foto
  Site specializat in fotografia astronomica si vanatoarea de eclipse
Imagini

Mai multe fotografii pe aceasta tema gasiti in urmatoarea

galerie de imagini

Imaginile pot fi descarcate si folosite pe orice site, fara notificarea prealabila a autorului, dar cu mentionarea sursei.

ro